Kontakt os


 

Erhvervsjura på tv
Fredag 28. november 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En ny programserie på dk4 vil fra på søndag sætte fokus på advokaters arbejde med en række typiske juridiske problemstillinger i danske virksomheder. Programmerne lover at skære ind til benet og sætte erhvervsjura på dagsordenen i et enkelt og forståeligt sprog.
De juridiske udfordringer i virksomhederne er mange og ofte komplicerede og de har ofte stor betydning for medarbejdere og samarbejdspartnere. En juridisk spidsfindighed på et glanspoleret kontorbord kan derfor godt få store konsekvenser for folkene ude på gulvet i de enkelte virksomheder.

dk4 har på søndag premiere på en tv-serie, der vil afdække nogle af de forhold som knytter sig til de danske virksomheders juridiske genvordigheder og den betydning de har for de ansatte.

Det er advokat Troels Wenzel Østergaard fra Selskabsadvokaterne som er vært på serien, der omfatter ni programmer under titlen 'Selskabs¬advokaten'. Troels Wenzel Østergaard tager seerne med bag kulissen i dansk erhvervsliv og giver et indblik i, hvordan erhvervsjura fungerer i praksis.

For at synliggøre typiske juridiske problemstillinger i virksomhederne, er der til hvert program inviteret en direktør for en virksomhed ind i studiet. Direktøren fortæller om forskellige juridiske sager i hans virksomhed, og hvordan de er blevet håndteret. Troels Wenzel Østergaard vil, med udgangspunkt i direktørens fortælling, forklare og gennemgå den relevante lovgivning og de juridiske vinkler på sagerne.

dk4 ønsker med programserien at gøre erhvervsjura forståelig for alle, især for ledere på alle niveauer i virksomhederne, da de sager, der bliver omtalt, berører en lang række af de juridiske vanskeligheder, som de står med i hverdagen.

"Vi har gennem længere tid samarbejdet med Troels for at få sat erhvervsjura på dagsordenen. Erhvervs-jura kan være kompliceret, men det er emner som berører os alle og det er spændende at dykke ned i de konkrete sager. Vi er af den opfattelse, at der er et udækket behov for at sætte fokus på den juridiske virkelighed i virksomhederne og få dem forklaret, så vi alle sammen kan følge med," fortæller producer og tilrettelægger Rasmus J. Burg fra dk4.

De ni programmer har flg. emner:

1. Afskedigelse af medarbejder. Gæst: Direktør Stig Andersen, Klarlund A/S.
2. Ansættelse af medarbejder. Gæst: Direktør og medejer Per Elmgaard Rasmussen, Andreasen & Elmgaard A/S.
3. Ejeraftaler. Gæst: Direktør og medejer Peter Leif Hansen, Loft 37 ApS.
4. Køb og salg af virksomhed. Gæst: Direktør og medejer Stefan Hansen, HCT Tools A/S.
5. Hvad er et selskab og valg af selskabsform: Gæst: Direktør og medejer Per Elmgaard Rasmussen, Andreasen & Elmgaard A/S.
6. Erhvervslejemål. Gæst: Direktør Stig Andersen, Klarlund A/S.
7. Det at have en bestyrelse. Gæst: Direktør og medejer Per Elmgaard Rasmussen, Andreasen & Elmgaard A/S.
8. Hjemmesider. Gæst: Direktør og medejer Peter Leif Hansen, Loft 37 ApS.
9. Agentur- og distributionsaftaler. Gæst: direktør og medejer Stefan Hansen, HCT Tools A/S.
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002