Kontakt os


 

'Frihuset' overlever på TV 2 Fri i ny form
Torsdag 27. november 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
TV 2 løfter nu sløret for flere detaljer om de planlagte ændringer af fokus på TV 2 Fri; ændringer der finder sted i begyndelsen af 2015 og som i højere grad skal gøre kanalen til en rendyrket livsstilskanal. Bl.a. flytter 'Frihuset' sendetid fra formiddag til tidlig aften på hverdage.


For et par måneder siden forlød det, at 'Frihuset' helt ville blive lukket i den nuværende form, men nu har TV 2 indgået en ny aftale med produktionsselskabet Eyeworks og har dermed sikret, at 'Frihuset' fortsat vil være at finde på TV 2 Fri. Men som følge af re-positioneringen af kanalen bliver programmet 'Frihuset' justeret, så det passer ind i den tidlige aftenflade.

"Jeg ser et stort potentiale i ’Frihuset’ i en ny og kortere form og som ramme for programmer, der uddyber inspirerende universer for seerne. Formater, der er båret frem af mennesker med en passion eller stærk udviklingshistorie. TV 2 Fri er i fuld gang med en drejning af kanalen hen imod emner og fortællinger, der er relevante for flere mennesker," siger Sune Roland, kanalchef for TV 2 Networks.

For de seere, der holder af tv om formiddagen, vil det fortsat være muligt at se 'Frihuset', da aftenformaterne genudsendes fra kl. 11.00-13.00.

Fra den 1. februar vil TV 2 Fri - udover de store egenproduktioner i primetime som for eksempel 'Klar, parat, sy!' - også sende egenproducerede programmer i den såkaldte prime access fra kl. 18.55 til kl. 20.00.

Programformaterne vil variere i genre, men fælles for dem alle er, at de tapper ind i livsstilsområdet, og at de vil være båret frem af mennesker med en passion.

Resultatet bliver bl.a., at TV 2 Fri investerer flere penge i danske programmer – især i primetime. Blandt de kommende programserier handler en om Ulla Terkelsens Italien, om huse, der aldrig kommer til salg, og sæson to af både 'Danmarks dejligste have' og 'Fantastiske fund'.

"TV 2's øvrige nichekanaler har været igennem lignende justeringer i deres tidlige leveår, og vi bliver hele tiden klogere på, hvad seerne efterspørger. Kongstanken med TV 2 Fri er, at kanalen skal være et frirum, og vi er allerede i fuld gang med at udvikle stærke formater, der sammen med ’Frihuset’, kan tiltrække nye seere til kanalen," siger Sune Roland.

Fokus på at finde de helt rigtige formater til det nye prime access-sendetidsrum betyder, at Lene Beier og Cecilie Hother fremover vil kunne opleves i faste værtsroller på magasinprogrammer på TV 2 Fri.

Lene Beier styrer i øjeblikket slagets gang som vært på 'Klar, parat, sy!'. Cecilie Hother er netop nu aktuel som vært på 'Vild med dans - ekstra', der sætter fokus på de mange personlige udviklingshistorier fra 'Vild med dans'-universet.. Programmet blev for nylig det meste sete program på TV 2 Fri nogensinde, og fredagen efter (uge 46) voksede succesen sig endnu større, hvor hele 225.000 seere så med.


Foto: Værterne i Frihuset, Lene Beier og Cecilie Hother, vil fremover blive gennemgående værter i forskellige magasinprogrammer på TV 2 Fri. (Fotograf: Per Arnesen/TV 2)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002