Kontakt os


 

Enhedslistens Line Barfod i DRs bestyrelse
Fredag 31. oktober 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fra den 1. januar får Enhedslisten (EL) en repræsentant i DRs bestyrelse, da partiet ved sidste folketingsvalg blev mellem Folketingets seks største partier. EL har nu udpeget advokat og tidligere folketingsmedlem Line Barfod til at repræsentere partiet i DRs bestyrelse.
Line Barfod er valgt som Enhedslistens første bestyrelsesmedlem i DR, skriver Journalisten.dk. Hun har tidligere siddet i Enhedslistens hovedbestyrelse, i Folketinget og i bestyrelsen for Dokumentations- og Rådgivningscenteret om Racediskrimination.

Line Barfod vil give DRs nuværende ledelse kritisk modspil.

"Jeg håber, at jeg kan være i stand til at stille nogle kritiske spørgsmål der, hvor der er nogle ting, der undrer mig. Min erfaring er, at det at stille spørgsmål til tingene gør, at man kommer til at se dem på en ny måde og måske gør nogle nye ting," siger hun til Journalisten.dk og peger bl.a. på, at der bør være færre universitetseksperter og flere af de danskere, der selv står med problemerne til dagligt, som høres i den offentlige debat.

"Vi har fået et mediebillede, som er stærkt indskrænket. I modsætning til mediebilledet i andre lande, som er meget bredt, så er det i Danmark ret smalt. Der tror jeg, det er vigtigt, at DR står som det sted, hvor alle kan komme til orde. Hvor alle befolkningsgrupper føler, at her bliver deres liv afspejlet," siger Line Barfod.

DR ledes af en bestyrelse på 11 medlemmer, som vælges for en periode på fire år. Tre medlemmer, heriblandt formanden, bliver udpeget af kulturministeren, to medlemmer vælges blandt DRs medarbejdere og endelig udpeger de seks største partier i Folketinget - Socialdemokraterne, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og SF hver ét medlem.


Foto: Line Barfod bliver fra januar 2015 medlem af DRs bestyrelse. (Fotograf: Mads Nissen)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002