Kontakt os


 

TV 2 Nyhederne får ny produktionschef
Onsdag 29. oktober 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Christian Rohde kommer til TV 2 fra en stilling som chefproducer i DR Nyheder, hvor han også har stået i spidsen for produktionen af bl.a. de seneste mange valg.


Christian Rohde bliver chef for de produktionelle medarbejdere og produktionscheferne i TV 2's Nyhedsafdeling. Christian Rohde bliver samtidig produktionschef for den event-afdeling, der producerer alle de store events, som TV 2 Nyhederne er ansvarlig for, som f.eks. valg, transmissioner osv.

Christian Rohde kommer til TV 2 fra en stilling som chefproducer i DR Nyheder, hvor han er chef for de 25 producere, der afvikler TV-Avisen. Christian Rohde har været ansvarlig for og produceret de seneste mange valg på DR - herunder det seneste folkeringsvalg. Han var ligeledes den ansvarlige producer for DRs dækning og studiet på Islands Brygge ved VM i fodbold i sommer samt en lang række andre store begivenheder. Senest har han stået i spidsen for DR2's relancering af kanalens morgenflade.

TV 2's nyhedsdirektør, Michael Dyrby, fremhæver, at Christian Rohde har en meget høj faglighed på det tv-produktionelle område og en meget stor erfaring med store produktioner.

"Når valget er faldet på Christian Rohde, er det både på grund af hans faglige indsigt i forhold til tv, men i lige så høj grad, fordi han er optaget af det digitale univers og af, hvordan vi får tv og de digitale platforme til at spille naturligt sammen. Det har Christian Rohde gode bud på og erfaring med. Fremtiden forlanger, at vi rammer forbrugerne, hvor de er, og det kræver, at vores billeder og historier kommer enkelt og simpelt rundt. Det er en vigtig opgave, som vi skal løse i den førstkommende tid," siger Michael Dyrby og fortsætter:

"Vi står ligeledes over for bygning af nye studier i København, nyt design til nyhedsprodukterne og i det hele taget en stor produktionel og indholdsmæssig udvikling de næste par år, og det er en stor fornøjelse at få en kapacitet som Christian Rohde med i den udvikling."

Christian Rohde er 34 år og tiltræder snarest.


Digital strategi for hele TV 2

Udnævnelsen af Christian Rohde er en del af styrkelsen af TV 2's nyhedsområde som led i den digitale oprustning, som for nylig blev offentliggjort. Målet er at være endnu bedre gearet til at møde den digitale nyhedsforbruger og samtidig højne kvaliteten i TV 2's nyhedsudgivelser. I den forbindelse ændres TV 2's nyhedsorganisation med bl.a. et centralt Nyhedscenter, tre nye chefer - hvor Christian Rohde er den ene - og fokus på cross media.

I forbindelse med den digitale oprustning opdeles TV 2 Nyhedernes produktion i tre fagområder under ledelse af Christian Rohde: Nyhedsproduktion, hvor f.eks. alle fotografer og klippere samles, Studie og Afvikling for lyd, lys, grafik, producere m.fl. samt Transmission for henholdsvis Sport og Event. De nye enheder skal levere produktion på tværs af platformene.

Ændringerne på nyhedsområdet har nøje sammenhæng med den nyligt vedtagne digitale strategi for hele TV 2-koncernen – en strategi, som giver nogle af svarene på, hvordan virksomheden skal sikre sig en fortsat fremtrædende rolle i et mediebillede, hvor seervanerne ændrer sig, og forbrugerne selv vil bestemme, hvor, hvornår og hvordan de ønsker at modtage deres tv-indhold.

Den digitale strategi omfatter – ud over ændringerne på nyhedsområdet - også nye styrkepositioner og flere levende billeder på tv2.dk, nye kommercielle produkter og indhold tilpasset mobilens lille skærm og en styrkelse af TV 2 Play. Fælles for de digitale indsatsområder er visionen om at engagere seerne og brugerne samt at sikre, at TV 2's stærke indhold fremover lever længere tid end blot programmets varighed og andre steder end udelukkende på den traditionelle tv-skærm.

Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002