Kontakt os


 

YouSee varsler nyt kanaludbud
Tirsdag 30. september 2014
Af Eric Larsen
 
YouSee har varslet kanalændringer og prisstigninger for 2015. Fuldpakkekunder kan se frem til flere nye kanaler, men for seere med billedrørs-tv bliver det analoge kanaludbud skåret yderligere ind til benet.
De nye prisstigninger gælder fra den 1. januar 2015, men den store omlægning af kanaludbuddet sker allerede den 2. december i år. Inden da er 7’eren dog ophørt i Fuldpakken, da SBS lukker kanalen pr. 1. november. Her ligger det fast, at krimikanalen Investigation Discovery HD overtager kanalpladsen.

De øvrige nye kanaler i Fuldpakken bliver Comedy Central HD (som tidligere omtalt her på TVnyt, se http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=23388 ) og herudover ikke bare én, men hele to kanaler fra brandet National Geographic (NG).

Fox International Channels har indgået aftale med YouSee om, at alle 3 NG-kanaler skal være tilgængelige i Fuldpakken. Ud over den nuværende National Geographic Channel tilføjes nu også National Geographic People HD og National Geographic Wild HD. Sidstnævnte har de sidste par år kunnet tilkøbes som Ekstrakanal hos YouSee for 20 kr. pr. måned. National Geographic People er en helt ny kanal, som sender for første gang netop den 2.december
(se omtale på http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=23417 )

Den nye sportskanal fra TV 2, som lanceres til januar, er ikke nævnt som ny kanal. Det er dog før sket, at nye sportskanaler først tilføjes til YouSee’s udbud efter mange måneders forhandlinger.

Prisstigningerne bliver fordelt lidt med spredehagl. Grundpakken stiger med 10 kr. pr. måned, Mellempakken med 20 kr. pr. måned, og Fuldpakken med 30 kr. pr. måned. Prisstigningerne dækker ikke kun nye kanaler, men også almindelig prisudvikling og prisstigninger hos tv-stationerne.

Alle de nye kanaler i Fuldpakken er som anført i HD, men herudover er det småt med nyt om flere HD-kanaler. I Mellempakken bliver Kanal 4 lanceret i HD af SBS i januar 2015, men der er intet nyt fra TV 2 om hvornår deres mellempakkekanaler TV 2 News og TV 2 Charlie lanceres i HD. TV 2 Zulu gik dog over til at sende i HD tidligere i år. Også den amerikanske nyhedskanal CNN har længe været rygtet undervejs i HD, men p.t. er det i Nordeuropa kun i udvalgte tyske kabelnet, at man distribuerer CNN HD.


Analoge kanaler lukkes

Kunder med billedrørs-tv kan se frem til at få skåret hårdt i kanaludbuddet. I Grundpakken lukkes for analoge udgaver af DR2 og DR K den 2.december, og herefter har grundpakkekunder kun adgang til fire analoge kanaler: DR1, TV 2, TV3 og Kanal 5. I Mellempakken lukkes den analoge udgave af TV 2 Zulu også den 2. december. Desuden har YouSee tidligere meldt ud, at de analoge udgaver af 3Puls, TLC og Disney Channel, som kan modtages analogt i Fuldpakken, ville blive lukket i løbet af 2014.

7’eren har også en analog kanalplads i Fuldpakken, og når denne kanal lukker den 1. november kunne det have været oplagt at give kanalpladsen til f.eks. DR2 for at opretholde en vis adgang til public-service kanaler for billedrørskunder. Det ser dog ud til, at det bliver Investigation Discovery som overtager alle 7’erens kanalpladser.


Usikkerhed om radio: Hvem skal erstatte DR Mama

Eneste åbne spørgsmål er i YouSee’s radioudbud. Her har selskabet endnu ikke meldt ud, hvilken radiokanal der erstatter DR Mama, når denne har sendt for sidste gang i dag den 30. september.

DR meldte i sidste uge ud på DR Mamas Facebookside, at kanalen lukkes med få dages varsel, mens den lukningstruede radiokanal DR Ramasjang/Ultra Radio tilsyneladende får lov at sende frem til den 1. januar (Se: http://www.digitalradio.dk/Nyheter-2014/DR-lukker-to-fejlslagne-DAB-kanaler/ )

Ud over DR Mama distribuerer YouSee i forvejen de fleste af DRs DAB-kanaler; man har hidtil kun manglet at finde plads til kanalen DR Nyheder.

Man kan læse mere om ændringerne hos YouSee på http://yousee.dk/tv2015.aspxFunktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002