Kontakt os


 

Ny DR2-serie - 'Piger på krisestien'
Torsdag 28. august 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hvorfor mister kvinder værdi i samfundet med alderen? Det har komikeren Audrey Castañeda, sangeren Pernille Højmark, skuespilleren Kia Liv Fischer og revyskuespilleren Anne Karin Broberg sat sig for at undersøge i ny DR2-serie.


På mandag den 1. september kl. 22 har DR2 premiere på en ny serie med titlen 'Piger på krisestien'. Serien forsøger i seks afsnit at udfordre vanetænkningen om, hvad modne kvinder må og ikke må.

I et mandsdomineret samfund er der tilsyneladende ikke plads til modne og fyldige kvinder. De kan ikke få job, kommer næsten aldrig i fjernsynet, må ikke komme på forsiden af damebladene og har mistet al sex appeal. Men sådan behøver det ikke være.

"Det er fire fantastiske kvinder, som kompromisløst og uden filter har kastet sig ud i jagten på at forstå og udfordre kvinder, sig selv og ikke mindst det omgivende samfund. For er det samfundets skyld, at de føler, at de har tabt værdi, efter de er rundet 40? Eller er det kvinderne selv, der er kvinder værst?

Serien byder på både humor, dybde og sårbarhed og forsøget på at finde ro med sig selv og sin kvindelighed. Og så er den et opråb til vores samfundskultur og vores fokusering på det unge og det smukke som idealet. For eksempel undersøges, hvordan modne kvinder er repræsenteret på skærmen i dansk nyhedsdækning, og resultatet er mildest talt ikke noget at være stolt af,” siger DR2 redaktør Sofia Fromberg.


De forsvundne kvinder

I serien konfronterer de fire modne kvinder med humor og glimt i øjet damebladene, som vælger forsidemodeller, der har et noget andet udseende end dem, der læser bladene.

De besøger TV-Avisen for at finde ud af, hvor alle de modne kvindelige værter forsvinder hen. De udforsker de ubarmhjertige dating-univers. Og de undersøger hvor stor en forandring, man egentlig kan gennemgå, hvis man går hele vejen med botox og kirurgi i den danske skønhedsindustri.


Sexet med burlesque

Serien indledes med at finde ud af, hvad mænd egentlig synes om de modne kvinder. For hader de virkelig mormor-arme og brede numser lige så meget, som kvinderne tror? Det undersøger de fire kvinder ved at stille sig op foran en række forskellige mænd kun iført undertøj. Det er grænseoverskridende, men de kan lige så godt vænne sig til at være letpåklædte. Audrey Castañeda har nemlig tilmeldt dem alle til en Burlesque-konkurrence i London. I denne erotiske dans er det ok at være både moden og fyldig – men vil man nå til tops i konkurrencen, må man lære at bevæge sig sexet og turde smide tøjet. Gennem hele serien følges de fire kvinder træne deres bevægelser og deres mod, inden det går løs ved konkurrencen i London.


De fire piger på krisestien:

Audrey Castañeda

Audrey Castañeda har længe følt, at hun bliver mere og mere usynlig for omverdenen både i medierne, på jobfronten og i privatlivet. Det undrer hende meget, for hun føler, at hun har meget mere at byde på nu end for 20 år siden. Hun beslutter derfor, at tage kampen op med fordommene og melder sig selv og sine veninder til en Burlesque-konkurrence i London. Hun vil sammen med veninderne Pernille Højmark, Kia Liv Fischer og Anne Karin Broberg bevise, at alle modne kvinder er sexede og har masser at byde på, uanset alder og form.

Pernille Højmark
Lige siden Pernille Højmark blev 45 år, er jobtilbuddene på skuespilfronten stort set udeblevet. Sammen med Anne Karin Broberg sætter hun sig i serien for at undersøge, hvorfor kvinder forsvinder ud af mediebilledet, så snart de runder 35 år.

Kia Liv Fischer
I den perfekte verden, ville Kia lave sin krop helt om; nye bryster, større læber, tyndere arme, glattere hud – kort sagt alt. Audrey, Pernille og Anne Karin forstår ikke ønsket – der er jo hverken sygdom eller deformiteter, kun almindelig utilfredshed. Kia er fast besluttet på at finde ud af, hvad der kan lade sig gøre og samtidig forsøge at bryde tabuet omkring kosmetisk kirurgi.

Anne Karin Broberg
"At være 54 år i dag er ikke ligefrem noget, samfundet klapper i hænderne over," siger Anne Karin Broberg. Sammen med Pernille Højmark besøger hun TV-Avisen for at finde ud af, hvor de modne kvindelige værter forsvinder hen, og de forsøger at blive nye værter på Aftenshowet.


Foto: De fire kvinder Audrey, Pernille, Kia Liv og Anne Karin bevæger sig på famlende ben ud i dansens forunderlige verden. (Fotocredit: The Compound ApsFunktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002