Kontakt os


 

DRK laver teater i folks dagligstuer
Torsdag 28. august 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I nyt DR K-program - 'Sig det med teater' - inviteres teatret fysisk hjem til teaterskeptiske danskere for at overraske og overbevise om, at teater kan være vedkommende for alle. Første gang på tirsdag den 2. september.


Nogle mennesker er vilde med teater, andre er mere skeptiske. I otte programmer får teaterentusiaster chancen for at dele en teateroplevelse og overraske en skeptiker med en forestilling i eget hjem. Programrækken 'Sig det med Teater' skal give seerne et indblik i, at teatret ikke er for de få, men kan være relevant for os alle sammen.


Teater kan være relevant

Den gennemsnitlige teatergænger er groft sagt en kvinde tæt på de 60, højtuddannet og fra hovedstadsregionen. Og mange har den holdning, at teater er elitært og uforståeligt. I en undersøgelse fra Kulturministeriet om vores kulturvaner fra 2012 påpeger halvdelen af de adspurgte danskere, der aldrig eller sjældent ser scenekunst, at det skyldes manglende interesse.

Det prøver programmet 'Sig det med Teater' at lave om på.

I 'Sig det med Teater' møder teatret danskere, der aldrig eller sjældent går i teatret, i eget hjem. I programmet overrasker en entusiast sin nærmeste med en teateroplevelse, som specielt er udvalgt og passer til teaterskeptikeren.

Kanalredaktør på DR K, Flemming Hedegaard Larsen, siger:

"Vi er glade for på DR K at være med til at formidle og gøre teater tilgængeligt. Programmet 'Sig det med Teater' nedbryder murene mellem publikum og teateret og skaber en helt ny intim ramme for skuespillerne."


'Hærværk' i dagligstuen

I første program af 'Sig det med Teater' inviterer dramaturg og teaterentusiast Miriam Frandsen vennen og teaterskeptikeren Jakob K. Nielsen på besøg, og inde i stuen venter en overraskelse. På sofaen ligger skuespiller Asbjørn Krogh Nissen og sover. Rasmus Bjerg ligger på gulvet efter at være væltet omkuld af en heftig druktur. En scene fra Det Kongelige Teaters opsætning af 'Hærværk', som ellers spiller på Skuespilhuset, udspiller sig i Miriams dagligstue. Miriam ønsker at vise Jakob, hvad teatret kan, og samme aften tager de i Skuespillerhuset for at se den fulde version af 'Hærværk'.

'Sig det med Teater' sendes i otte afsnit på DR K, første gang tirsdag den 2. september klokken 20.40.


Foto: I otte programmer får teater-entusiaster chancen for at dele deres oplevelse og overraske en teater-skeptiker med et stykke teater i deres eget hjem. Her fra forestillingen 'Altid for AaB' med Aalborg Teater.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002