Kontakt os


 

DRs generaldirektøren samler sine stabsfunktioner
Tirsdag 5. august 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
To stabsområder bliver til ét. Det står klart, efter at DRs ledelse i dag har valgt at lægge DR Kommunikation & HR sammen med området for Jura, Politik og Strategi. Caroline Reiler, som er direktør for Jura, Politik og Strategi, vil fra i dag stå i spidsen for den nye afdeling. Den nye struktur betyder at Elisabeth Geday fratræder.


Sammenlægningen skal først og fremmest skabe et tættere samarbejde på tværs af generaldirektørens stabsområde, oplyser DR i dag i en pressemeddelelse. Men den slankere organisering af generaldirektørens område, hvor to områder lægges sammen til ét, er samtidig også første led i udmøntningen af den ventede spareplan, som DR skal gennemføre i løbet af efteråret.

Der er tale om besparelser og omprioriteringer, som blev annonceret allerede før sommerferien, da det stod klart, at DR med det nye medieforlig mister et større millionbeløb i forbindelse med bortfaldet af erhvervslicensen og tilkomsten af en række nye opgaver.

"Jeg tror, at vi ved at samle to sidestillede stabsfunktioner både kan skabe en mere enkel og fleksibel organisering og samtidig opnå et tættere samarbejde mellem to områder, som har klare og åbenlyse snitflader. Og med Caroline Reiler i spidsen for den samlede afdeling, føler jeg mig overbevist om, at den proces er i de bedste hænder," udtaler generaldirektør Maria Rørbye Rønn.


En direktør mindre

"Samtidig har jeg hele tiden forsøgt at være åben om, at den prioriteringsopgave, som vi står overfor som organisation potentielt vedrører alle afdelinger – og alle lag i huset. Og derfor synes jeg også, det har været relevant at kigge på, om vi kan organisere os bedre i mit eget område," uddyber Maria Rørbye Rønn.

Med sammenlægningen af JPS og Kommunikation og HR bliver der en direktør mindre i DRs øverste ledelse, idet Elisabeth Geday efter tre år som HR- og kommunikationsdirektør stopper i DR.

"Jeg har haft tre gode, travle og udviklende år i spidsen for DR Kommunikation og HR. Samtidig har jeg været en del af DRs direktion i en vigtig periode med blandt andet kanalomlægningen på tv, som vil have betydning for DR i mange år fremover. Der er løbet stærkt, og jeg har blandt andet været med til at udvikle og styrke den faglighed, som kommunikation og HR udgør. Jeg er ked af at sige farvel til DR, men omvendt er det min erfaring, at når en dør bliver lukket, så viser der sig altid nye spændende muligheder andre steder," siger Elisabeth Geday.

Beslutningen om at lægge de to områder sammen iværksættes nu, og Caroline Reiler er per dags dato direktør for det nye område. Den egentlige effektuering af sammenlægningen vil ske i det tidlige efterår, når der er truffet beslutning om den interne organisering af området.


Foto: Caroline Reiler står fra i dag tirsdag i spidsen for den nye afdeling. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002