Kontakt os


 

Hæderspris til 'Bitz & Frisk'
Mandag 30. juni 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR1-serien 'Madmagasinet Bitz & Frisk', der havde premiere i august sidste år med Christian Bitz og Mette Frisk i spidsen, blev i weekenden hædret med prisen for årets bedste kritiske madjournalistik.


De har undersøgt, om de syltede agurker fra Samsø nu også stammer fra Samsø. De har spurgt, hvorfor der egentlig er maltodextrin og gærekstrakt i købesovsen fra Knorr, og de har set på, hvorfor madindustrien bruger så meget emballage.

'Madmagasinet Bitz & Frisk' - med ernæringsekspert Christian Bitz, journalist Mette Frisk, redaktør Stine Skriver og det øvrige hold bag programmet - er gået kritisk til værks. Det plejer man normalt at blive upopulær på – men sådan var det ikke i weekenden i Operaen i København. Her blev redaktionen bag 'Madmagasinet Bitz & Frisk' nemlig hædret med prisen for årets bedste kritiske madjournalistik, da Mad+Medier-prisen blev uddelt for andet år i træk.

De i alt 16 priser til alt fra bedste madfotos over bedste madanmeldelse til bedste madblog bliver uddelt af branchenetværket Mad+Medier, som indbefatter 844 madkommunikatører. Det er for eksempel madfotografer, opskriftsudviklere, madbloggere, radio- og tv-kokke og folk, der kommunikerer om mad for virksomheder og organisationer.


Ligger ikke under for politisk korrekthed

I begrundelsen for at give 'Madmagasinet Bitz & Frisk' prisen for 'Kritisk madjournalistik', hedder det bl.a., at holdet bag har givet fødevarejournalistikken en gevaldig saltvandsindsprøjtning, og at de bestemt hverken har været håndsky eller har ligget under for den politiske korrekthed på fødevareparnasset.

"De to værter har samtidig gjort noget, der er for sjældent for madjournalistikken; nemlig taget ud og set tingene med egne øjne, mærket tingene mellem hænderne, rørt i købesovsen, stået der, når hesten blev aflivet, og de er gået til deres emner med nysgerrige øjne og et smittende humør," hedder det i motiveringen.

Sidste år fik DR prisen for 'Bedste mad på film og tv' ved Mad+Medier-prisen. Dengang gik prisen til Thomas Breinholt for DR2-programserien 'Fedt, fup og flæskesteg'.

'Madmagasinet Bitz & Frisk' var også nomineret i flere andre kategorier, hvor der dog så ikke faldt noget af. Programmet var også nomineret for bedste akademiske madformidling, bedste redaktion og bedste mad på film og tv.


Foto: Mette Frisk og Christian Bitz får prisen for at have begået den bedste kritiske madjournalistik. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002