Kontakt os


 

Med børnene som våben
Onsdag 30. april 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hvert år kommer der 25.000 nye skilsmissebørn i Danmark. Mange af dem havner i en krigszone mellem mor og far. I en ny dokumentarserie går TV 2 tæt på skilsmissefamilier, hvor konflikten er gået helt i hårdknude.
Mange skilsmisser ender i dag i en kamp om børnene. En kamp, som forældre udkæmper rundt omkring i hele landet. Forældre, der engang var forelskede, beskylder pludselig hinanden for de værste ting: At den anden er psykisk syg, voldelig eller vil slå deres fælles barn ihjel.

I over to år har TV 2 fulgt en række skilsmisseforældre, og resultatet er dokumentarserien 'Med børnene som våben', som sendes over tre aftener – tirsdag den 13. maj, onsdag den 14. maj og torsdag den 15. maj.

Programmerne stiller skarpt på forældrenes kamp om børnene og undersøger myndighedernes rolle i de konfliktfyldte skilsmissesager.

"Der er mange skilsmisser, som går så meget i hårdknude, at de ender i Statsforvaltningen. Og ofte kommer børnene voldsomt i klemme mellem deres far og mor. I programmerne sætter vi et kritisk fokus på, hvordan børnene bliver inddraget, og hvordan myndighederne håndterer sagerne. Spørgsmålet er, om vi i Danmark har et system, der er i stand til at hjælpe børnene og deres forældre, som det skal," siger dokumentarredaktør på TV 2, Lasse Bjerre.

I programmerne møder seerne en række forældre, som helt har mistet kontakten til deres børn. De oplever, at deres eksmand eller ekskone uberettiget har taget børnene fra dem, og at myndighederne nærmest har været behjælpelige med det. Førende eksperter på området bekræfter, at der er store problemer med det system, som i dag behandler i tusindvis af skilsmissesager. De siger, at forældre, der bruger ufine metoder, ofte ender med at vinde børnene.

Andre lignende dokumentarserier på vej

Kanalchef på TV 2, Lotte Lindegaard, fortæller, at seerne i fremtiden kommer til at se mange flere dokumentarprogrammer på TV 2, der ligesom 'Med børnene som våben' tager vigtige emner op, som berører danskerne.

"TV 2 har en klar ambition om at producere fjernsyn til danskerne, som både rører dem, gør dem klogere på samfundet og sætter vigtige emner på dagsordenen. Tidligere på året satte vi eksempelvis fokus på mobningens alvorlige konsekvenser i en række dokumentarprogrammer. I 'Med børnene som våben' stiller vi endnu en gang skarpt på et problem, som alt for mange danske børn dagligt kæmper med," siger Lotte Lindegaard.


'Med børnene som våben' vises den 13., 14. og 15. maj på TV 2.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002