Kontakt os


 

DR henter ny kulturdirektør fra forlag
Tirsdag 29. april 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR har ansat Tine Smedegaard Andersen som ny kulturdirektør. Hun er 49 år og kommer fra en stilling som medlem af koncerndirektionen i Gyldendal og var tidligere administrerende direktør for Forlaget Rosinante & Co.


Tine Smedegaard Andersen bliver direktør for ét af de mest markante områder i DR, som omfatter bl.a. DRs koncerthus, ni kor og orkestre, DR P3 samt DR Fiktion, som igennem de seneste år har høstet både priser og international anerkendelse for sine tv-dramaproduktioner.

"Kulturen er det, der gør os til mere end skaffedyr i universet. Den spejler vores liv og tanker, forandrer os, gør os klogere på os selv, hinanden og verden. DR har så godt som hele befolkningen i tale hver uge. Tænk at være med til at oplyse, samle, udfordre og gøre vores verden større med al den kultur, DR producerer og præsenterer. Jeg kan ikke tænke mig noget vigtigere at bruge tiden på," siger DRs nye kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen.


Engagement i kulturen

DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen fremhæver, at Tine Smedegaard Andersens engagement i kulturen er en vigtig årsag til, at det blev hende.

"Vi har valgt Tine Smedegaard Andersen, fordi hun har en dyb forståelse for kunsten og kulturens vigtighed. Tine er tydeligvis selv et eftertænksomt menneske, og det er vigtigt, når nyt public service-indhold skal udvikles. Samtidig er hun den rette til at fortsætte den retning, der er lagt på kulturområdet i DR," siger Michael Christiansen.

Tine Smedegaard Andersen bliver en del af DRs seks mand store direktion. Hun er uddannet teolog fra Aarhus Universitet og kommer fra en forlagsbranche, der i flere år har arbejdet med den teknologiske omstilling, som nu også præger mediebranchen.


Passionen er stærk

"Tine har lang erfaring i at lede mennesker med en dyb passion for det, de laver, på en måde som fastholder motivationen og engagementet. Det får hun brug for i DR Kultur, hvor passionen er stærk, uanset om man laver tv, radio eller spiller i symfoniorkesteret," siger DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn og fortsætter:

"DR er på et mediemarked i en rivende udvikling, hvor befolkningens medieforbrug og -vaner ændrer sig meget hurtigt. Det er vi som medie- og kultur-institution selvfølgelig nødt til at forholde os aktivt til, hvis vi skal være i stand til at følge med den befolkning, vi servicerer. Og her har Tine – foruden sit åbenlyse engagement i kulturen – nogle vigtige erfaringer med sig fra en forlagsbranche, som i høj grad også har måttet omstille sig fra ét teknologisk paradigme til et nyt," siger Maria Rørbye Rønn.

Tine Smedegaard Andersen tiltræder stillingen den 1. juni. Hun afløser Morten Hesseldahl, der skal være teaterchef på Det Kongelige Teater.


Foto: Tine Smedegaard Andersen. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002