Kontakt os


 

Tv-serie om læringsmetoder i folkeskolen
Mandag 28. april 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I år er det 200 år siden, det blev lovpligtigt for alle danske børn at modtage undervisning. Og lige siden er der blevet diskuteret, hvilken undervisning der er bedst for børnene og for Danmark. I en ny tv-serie på DR K testes det, hvlken læringsmetode der virker bedst på en 4. klasse.


Alle har en mening om skolen. Men hvordan skal børn undervises for at lære bedst? Har de brug for frihed, disciplin eller masser af kærlighed? Hvor lang skal en skoledag være?


Testet på levende børn

For at undersøge hvilke læringsmetoder fra folkeskolen, der virker bedst, afprøver DR K i en ny tv-serie fire forskellige metoder på en 4. klasse.

DR har flyttet en helt almindelig 4. klasse ind i et tv-studie for at se, hvad børnene selv synes. Her skal de undervises efter fire af folkeskolens mest udbredte metoder. Undervejs bliver det klart, hvad der virker, og hvad der ikke virker - og hvordan undervisningen i den danske folkeskole er kommet til at se ud som den gør i dag. De fire undervisningsformer er klasseundervisning, projektarbejde, individuelle læringsstile og pædagogiske tests. Alle fire metoder var kontroversielle, da de blev indført, men optræder i dag side om side i den danske folkeskole.


Børn og eksperter kvalificerer debatten

I tv-serien får seerne historien om, hvorfor undervisningen i den danske folkeskole ser ud, som den gør - og om den overhovedet virker efter hensigten. Programmerne giver ordet til landets førende historikere og pædagogiske eksperter, som sætter Folkeskolen i perspektiv. Hvordan er de forskellige pædagogikker opstået? Hvordan klinger de med den tid, de er opstået i? Og hvilket syn på barnet, læreren og skolen repræsenterer de? Hvordan oplever børnene egentlig de forskellige metoder?

Tv-serien hedder 'Så kan de lære det' og giver et indblik i hvordan den danske folkeskole har ændret sig siden begyndelsen af den 20. århundrede og frem til i dag. Både hvad angår læring og menneskesyn. Serien sendes fire onsdage klokken 20.30 på DR K, første gang den 30. april.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002