Kontakt os


 

'Det ægte Italien' på dk4
Torsdag 27. marts 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den danske kok Claus Pedersen og hans italienske kæreste Claudia Amendola drager af sted på gastronomisk rejse til Livorno i Italien i et program på dk4 i morgen fredag kl. 21. Det er en slags dummy og senere afgør dk4, om 'Det ægte Italien' bliver til en tv-serie.


Pasta, pizza, lækker vin og smukke landskaber – Italien er et populært rejsemål. Faktisk så populært, at støvlelandet giver Frankrig baghjul ifølge en ny undersøgelse fra Dansk Rejsebureau Forening.

I 1980’erne vandt det italienske køkken indpas med pasta, pizza og en udbredt anvendelse af tomater – og sidenhen er pesto, bruschetta, lækre oste, skinke og pølser også kommet til.

Mange føler sig velbevandret i den italienske madkultur – men er vi det? Italienerne har selv et slagord som lyder: 'La cucina italiana non esiste' eller '- det italienske køkken eksisterer ikke'. Det hænger sammen med, at Italiens regioner er så forskellige, at man ikke kan tale om et italiensk enhedskøkken. Rent faktisk ligger forskellen på et helt lokalt niveau, og selv byerne imellem mærkes diversiteten i maden. Hver familie har sine egne opskrifter og måder at tilberede retterne på. Italien er altså et land baseret på lokaltraditioner - og for at lære det 'Det ægte Italien' at kende, bliver man nødt til at sætte fokus på det lokale køkken og menneskene bag.

I programmet 'Det ægte Italien - Livorno' har kæresteparret Claudia Amendola og Claus Pedersen påtaget sig denne mission:

"Vi følte, at det stereotype Italien, man ser i medierne i dag, slet ikke levede op til det billede vi har af det ægte Italien. Det gav os en brændende lyst til at vise dk4's seere uopdagede steder, hvor vi kommer tæt på de lokale - og får deres historier og opskrifter".

Claus Pedersen er uddannet kok og har bl.a. arbejdet for Gordon Ramsey i London og for flere Michelin-restauranter - men det var i støvlelandet, at han for alvor forelskede sig i gastronomien: "Den måde italienerne laver mad på – man kan mærke, at det er med hele hjertet. Det er med kærlighed".

I dag ejer Claus Pedersen Danmarks største site for italiensk gastronomi – italienskgastronomi.dk.

Claudia Amendola er italiener og har et indfødt gastronomisk gen, der ikke fornægter sig i hendes nysgerrighed for mad. Hun mødte Claus i Siena, da hun havde studiejob som tjener. De flyttede til Danmark i 2008 og har sammen sønnen Carlo Alberto.

Claudia er født og opvokset i havnebyen Livorno - og her tager programmet sit naturlige udgangspunkt, når parret går på opdagelse i den italienske madkultur. Livorno huser f.eks. Europas næststørste overdækkede fødevaremarked, som turisterne ikke har opdaget endnu. Her køber Claus frisk fisk og tilbereder den berømte fiskesuppe Cacciucco sammen med en lokal 'pirat'. Han er også med, når Claudias bedstefar Emilio høster oliven og får den presset på den lokale olivenmølle – og går i køkkenet med Claudias bedstemor Giovina for at lave middag til familien. Claudias bedsteforældre kan nemlig fejre 60 års bryllupsdag - og det må markeres med den lokale ret Baccalá alla livonese.

'Det ægte Italien' sendes på dk4 i morgen fredag kl. 21. I første omgang kun ét program. Men dk4 vil senere tage stillig til, om det kan bære nogle flere programmer.


Foto: dk4


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002