Kontakt os


 

Ingen kritik af 'Kontant' fra Pressenævnet
Fredag 28. februar 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Pressenævnet har behandlet fire klager over DR1-programmet 'Kontant's omtale af 'Living in a Box', men nævnet afviser alle fire klager.
Forbrugermagasinet 'Kontant' på DR1 trådte ikke ved siden af, da man i sommer beskæftigede sig med projektet 'Living In A Box' - et projekt hvor man vil bygge billige studie-lejligheder i København, Odense, Aarhus og Aalborg.

Oven på udsendelsen modtog Pressenævnet fire klager fra folk, der havde medvirket i programmet, men Pressenævnet har netop afgjort, at der ikke er grund til at udtale kritik af DR i nogle af sagerne. Det oplyser DR i dag.

Klagerne handlede bl.a. om, hvorvidt DR havde tilsidesat god presseskik ved ikke at give en af klagerne mulighed for at kommentere oplysninger i udsendelsen. Her mener Pressenævnet ikke, der er grund til at kritisere DR for at omtale klagerens forretningsmetoder, da hensynet til ham må vige for den samfundsmæssige interesse.

I udsendelsen omtales også, at en af klagerne er sigtet for mandatsvig og underslæb for cirka 37 millioner kroner. På baggrund af udtalelser fra politiet om det, som Pressenævnet ikke betvivler, ser man ikke grund til at kritisere DR for omtalen.


Optagelse af telefonsamtaler er ok

En anden klager gik bl.a til Pressenævnet, fordi han ikke brød sig om, at 'Kontant's telefonsamtale med ham blev gengivet i programmet. Men det mener nævnet ikke, DR kan klandres for.

Nævnet fastslår, at det er en almindelig journalistisk arbejdsform at optage telefonsamtaler, og da klageren vidste, at han talte med en journalist fra DR, og at han var bekendt med, at samtalen blev optaget og anvendt i 'Kontant', finder Pressenævnet ikke grund til at udtale kritik af DR.

Blandt de andre klagepunkter fra de fire klagere var fx, at oplysninger om ejerforholdene i Living In A Box ikke skulle være kontrolleret behørigt, men også det afviser Pressenævnet, der altså ikke udtaler kritik i nogle af tilfældene.
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002