Kontakt os


 

X Factor-Lucy mistede kontantjælpen - nu får hun mad at seerne
Onsdag 26. februar 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En af deltagerne i X Factor - Lucy Mardou - har mistet sin kontanthjælp fordi hun deltager i ’X Factor’ på DR. Og fra DR er der ikke meget hjælp. Selv om hun skal stå til rådighed nærmest døgnet rundt i flere uger, så er arbejdet ulønnet af DR. Her&Nu’s Nikolaj Vraa er forarget og siger: ”Tænk at DR vil være det bekendt!”


Selv om den 23-årige norskfødte Lucy Mardou og hendes mand mister deres kontanthjælp fordi de under X Factor er flyttet fra Thy-lejren, hvor de til dagligt bor, til København, lider de to og deres et-årige barn ingen nød. Iflg. bt.dk modtager den lille familie nemlig mange donationer fra folk, og det betyder at de ikke længere er nødt til at skralde for at skaffe mad.

Familien bor på et hotel – betalt af DR – men ellers er der ikke megen hjælp fra DR. Når de er i DR Byen kan de dog spise gratis i DRs kantine. De må selv betale alle andre udgifter, og DR betaler ikke så meget som en krone i løn for deltagernes medvirken og optrædener i X Factor.


Tænk at DR vil være det bekendt!

Historien har fået journalist på Her&Nu Nikolaj Vraa op i det røde felt, og han beskylder DR for ”ren udbytning” af deltagerne i X Factor.

Nikolaj Vraa peger på, at det er normalt, at man betaler folk et vederlag for at medvirke i et program. Især når det betyder, at folk skal sætte sig i udgift for at være med. Vraa skriver på Facebook: ”For det første taler vi om et programformat, der koster over 10 millioner kroner at producere, så at der ikke er råd til at give deltagerne blot en mindsteløn - lad os sige Artistforbundets tarif for at optræde på tv - er jo under al kritik. Man beder ligeud deltagerne om at sætte sig i gæld eller bruge deres opsparing fordi de er forhindrede i at tjene penge i op til fire måneder. De skal stå til rådighed for produktionen 24-7.”

”Oveni tvinger DR deltagerne til at skrive kontrakt med DR Booking, så når de er færdige i X Factor - så kan DR tjene 20 pct. på alt hvad de laver. De er også stavsbundet til Sony Music. De er ren udbytning,” lyder det fra Nikolaj Vraa.


170 kr. for en billet til X Factor

Mens det er gratis at se andre tv-produktioner som fx ’Her er dit liv’ skal publikum til X Factor af med 170 kr. + gebyr for en billet.

”For én billet,” lyder det fra Nikolaj Vraa, der bestemt ikke mener at det er i orden; ”De, der optræder, får jo ikke engang løn?”Foto: Lucy synger i X Factor - uden at få en krone. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002