Kontakt os


 

Skarp kritik af TV 2's håndbolddækning
Mandag 16. december 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Både landstræner Jan Pytlick, Dansk Håndbold Forbunds Ulrik Wilbek og ikke mindst Ekstra Bladet er godt trætte af TV 2's brug af Anja Andersen som kommentator under VM i håndbold for kvinder. Det er helt i skoven, når det pensionerede håndboldspiller Anja Andersen - med tryk på automatpiloten - hælder sin galde i hovedet på trænerstaben, skriver Ekstra Bladet i dag.
Seertallene til kvindernes håndboldkampe under VM-slutrunden i Serbien er i top, men det er holdningen til Anja Andersens optræden som kommentator på TV 2 bestemt ikke.


Anja Andersens private korstog som latterlig lommepsykolog

TV 2 giver hele fem eksperter taletid under VM-slutrunden. Bent Nyegaard, Thomas Kristensen, Trine Nielsen, Jesper Jensen og Anja Andersen mener en masse. Og tro mod sin natur, skiller sidstnævnte sig ret kraftigt ud, skriver Ekstra Bladets Finn Stilling i dag i en kommentar.

Han fortsætter: "Eks-håndbolddronningen har siden sit karrierestop med harpiks været ansat som coach i et privat firma, og det må siges, at hun trives godt i rollen og virkelig dyrker sin interesse for ledelse.

Det forbløffende er, at Kvajtorvet i Odense vil lægge navn til. Og ligefrem betaler for Anja Andersens private korstog som latterlig lommepsykolog."

Anja Andersen hælder sin galde i hovedet på trænerstaben, og det er selvfølgelig primært Jan Pytlick, som den hjemmelavede mester udi coaching havde adskillige drabelige kontroverser med i Slagelse-tiden.

"Den gang, og mange år tidligere, terroriserede ingen mere end Anja Andersen sine omgivelser. Men nu må Jan Pytlick skam ikke tale hårdt til sine spillere, for så går det skam ud over deres selvværd", skriver Finn Stilling


Anja Andersen ser ikke håndbold mere

Finn Stilling fortsætter: "Det er LÆÆÆNGE siden, hun var spiller og træner. Og det er åbenbart længe siden, hun har set en håndboldkamp. Før VM, forstås.

I hvert fald har Anja Andersen udtalt til Jyllands-Posten, at hun ikke ser opgør i Dame Håndbold Ligaen.

Det taler helt for sig selv. En ekspert, der efter eget udsagn overhovedet ikke følger med.

Det er selvsagt hamrende useriøst. Og diskvalificerende for både Anja Andersen og den tv-station, der kalder sig hele Danmarks hjemmebane."


Landstræneren undrer sig over TV 2' s linje under VM<

Landstræner Jan Pytlick har ved VM været påvirket af Anja Andersens kritik på TV 2. Det fastslår Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Ulrik Wilbek, over for Jyllands-Posten.

I sin rolle som VM-ekspert på TV 2 har Anja Andersen set kritisk på Jan Pytlicks mandskabsbehandling.

Jan Pytlick har direkte udtalt, at han er træt af, at der fra TV 2 er så meget fokus på hans opførsel over for spillerne.

"Især i de første kampe var det jo fuldstændig ude af proportion med så meget taletid om det emne. Det hang ikke sammen med det, der skete under kampene. Men TV 2 har valgt denne vinkel på mig og bruger så Anja til det," siger Jan Pytlick og tilføjer ironisk: "Man må sige, at det er flot at vælge en ekspert, der ikke ser ligakampe. Men det er jo deres valg."

Ulrik Wilbek er enig: "Det kan undre mig, at TV 2 ansætter en ekspert, der ikke ser ligakampe."


TV 2 forsvarer Anja Andersen

Redaktør John Jäger har været spydspids på TV 2's dækning af VM-slutrunde. Han siger til Jyllands-Posten: "Jeg bakker 100 pct. op om Anja i denne sag. Alle eksperter på TV 2 Sporten skal have lov at have deres mening."Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002