Kontakt os


 

Christoffer Guldbrandsen bliver journalistisk chef på DR2
Torsdag 31. oktober 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den prisbelønnede dokumentarist Christoffer Guldbrandsen skal - sammen med kanalchef Michael Thouber - stå for den journalistiske vision på den nyligt relancerede samfundskanal DR2.


Christoffer Guldbrandsen har siden 1. april i år været redaktør for nyheder, debat og aktualitet på DR2. Nu får han en nøglerolle i udviklingen af kanalen som samfundskanal, hvor han som journalistisk chef skal stå for at fortsætte og videreudvikle den nye journalistiske retning, som blev lagt ved forårets relancering af kanalen. Samtidig skal han sikre sammenhængen på tværs af kanalens formater og produkter.

"Vi har med det nye DR2 ønsket at etablere kanalen som samfundskanal, der ikke bare sender nyhederne men i højere grad behandler dem med perspektiv og dybde. Det er lykkedes rigtig godt, og for at sikre den fortsatte succes er det næste naturlige skridt at ansætte en journalistisk chef, der kan definere retningen endnu klarere", siger Michael Thouber i en pressemeddelelse fra DR og fortsætter:

"Christoffer har som redaktør på kanalen vist sig særdeles visionær, og det er derfor oplagt, at hans kompetencer også bliver udnyttet på det strategiske plan".


Nye måder at gøre tingene på

Den nye journalistiske chef har været glad for sin rolle på DR2 indtil nu og glæder sig til at skabe endnu mere inspirerende indhold på kanalen:

"DR2 skal være nærværende og engagerende for så mange seere som muligt, og derfor skal vi blive ved med at finde nye måder at gøre tingene på. Jeg vil gerne skabe endnu bedre plads til at overraske, udfordre og eksperimentere med journalistikken, så vi sikrer en fortsat høj kvalitet på kanalen."

Guldbrandsen står således i spidsen for at formulere kanalens journalistiske vision på tværs af programmerne, og han skal sammen med kanalchef Michael Thouber udvikle DR2's rolle i medielandskabet. Han vil også blive stedfortræder for kanalchefen.

Guldbrandsen vil derudover stadig have det overordnede redaktionelle ansvar for en stribe af DR2's programmer, ligesom han vil være DR Mediers ansvarlige for breaking news på DR's tv-kanaler.


Foto: Christoffer Guldbrandsen har været ansat i DR siden den 1. april. Nu får han en nøglerolle i udviklingen af stationen som samfundskanal. (Fotograf: Niels Holm)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002