Kontakt os


 

Frit valg af tv er 'tvungen' valgfrihed
Torsdag 31. oktober 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kulturpolitikerne på Christiansborg arbejder på at forbyde kollektivt indkøb af tv-kanaler. Men det vil give meget dyrere tv og vil få social slagside. Iflg. Bent Madsen, direktør i BL (Danmarks Almene Boligier) og redaktør for Boligen, så betyder en afskaffelse af muligheden for kollektivt indkøb af tv, at det bliver markant dyrere for forbrugerne. Det vil være en gevinst for de store tv-udbydere, men det vil være en markant merudgift for særligt de svage ældre og unge under uddannelse.
I dag kan beboerne i en boligafdeling med moderne fællesantenneanlæg selv beslutte, om de vil indkøbe tv-signaler hver for sig, eller om de vil slå sig sammen og købe kollektivt ind (typisk en grundpakke med forskellige tillægspakker). En ny rapport fra Deloitte viser, at beboerne kan spare mellem 28 og 52 procent ved at købe tv ind kollektivt. Det er især grundpakkerne, altså de små tv-pakker med DR og andre gratiskanaler, der bliver betydeligt billigere, ved at man aftager disse tv-kanaler i fællesskab.

Bent Madsen peger i en leder i november-udgaven af fagbladet Boligen på, at det betyder, at besparelsen især tilfalder de unge og de ældre med typisk meget lave indkomster, som ofte må holde sig til grundpakken.

Hvis kulturpolitikerne får sat en stopper for kollektivt indkøb af tv-signaler, så vil det betyde en ekstraudgift på flere hundrede kroner om året for de mange tusinde almene beboere, skriver Bent Madsen videre.

Han opfordrer kulturpolitikerne til at de skal tænke sig godt om. "Indskrænker I valgfriheden for beboerne i de almene afdelinger, så de ikke længere frit kan vælge at lade tv-udbyderne byde på en kollektivløsning, så vil tv-signalerne især i grundpakkerne blive markant dyrere. Dette vil være en gevinst for de store tv-udbydere, men det vil være en markant merudgift for særligt de svage ældre og unge under uddannelse."Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002