Kontakt os


 

DR vil gøre dansk teater tilgængeligt for alle
Torsdag 26. september 2013
Af Karsten Jensen
 
Helle Helles prisvindende roman ’Det burde skrives i nutid’ kommer for første gang på de skrå brædder på DR K.
Forestillingen er en af fem teaterforestillinger, det er lykkedes for DR K at få mulighed for at vise. Teatret Mungo Park i Allerød leverer både ’Det burde skrives i nutid’ og forestillingen ’Bo Bedre’, mens Aarhus Teater præsenterer Christian Lollikes ’All My Dreams Come True’ på Aarhus Teater.

Senere på året vil DR offentliggøre navnene på yderligere to teaterforestillinger, der vil rulle over skærmen på DR K.

Teater fra hele Danmark – til hele Danmark
Teaterfilmene på DR K vil være en indfølt gengivelse af forestillingerne, som de bliver spillet på teatrene rundt om i landet.

Kanalredaktøren på DR K, Flemming Hedegaard Larsen, glæder sig til at vise dansk teater på tv.

”Der bliver lavet fantastisk stærkt teater over hele landet. I DR vil vi gerne gøre dansk teater tilgængeligt for alle. Derfor formidler vi scenekunst – fra hele landet til hele landet,” siger han og tilføjer:

”Forhåbentligt kan teaterforestillingerne på DR K skabe større interesse for scenekunsten, som den kommer til udtryk på de mange forskellige scener rundt i Danmark.”

Flemming Hedegaard Larsen understreger, at han er stolt over at kunne formidle dansk teater på tv – til glæde for både kunstnere, teatre og DRs seere.

’All My Dreams Come True’ på Aarhus Teater
Forestillingen ’All My Dreams Come True’ på Aarhus Teater er skabt i et samarbejde mellem Café Teatret, Aarhus Teater og Aarhus Festuge.

Skuespillerne Marie Louise Wille og Morten Burian skaber de kantede figurer, der alle leder efter drømme. Christian Lollike har skrevet og instrueret forestillingen. Christian Lollike modtog i år ikke mindre end tre Reumert-priser blandt andet som året dramatiker på ’Manifest 2083’.

’Bo Bedre’ og ’Det burde skrives i nutid’ på Mungo Park i Allerød
’Bo Bedre’ bliver produceret på Teatret Mungo Park i Allerød. I ’Bo Bedre’ ruller skuespillerne Maria Rich, Peter Christoffersen og Nicolai Jandorf boligmagasinet Bo Bedre ud for tilskueren. En intensiv rejse op gennem tiden fra 1960’erne til i dag. Forestillingen er skrevet af Line Mørkeby, og Charlotte Munksø har instrueret.

’Det burde skrives i nutid’ er en forestilling baseret på Helle Helles roman, som forfatteren i 2012 modtog de ’De Gyldne Laurbær’ for. Det er første gang, Helle Helle kommer på de skrå brædder. Mungo Parks direktør Martin Lyngbo instruerer forestillingen. På scenen er skuespillerne Signe Kærup Hjort, Christine Albeck Børge, Jonas Munck Hansen og Kasper Leisner.

De første tre teaterforestillinger vil blive vist til november på DR K, og optagelserne til 'Det burde skrives i nutid' finder for øvrigt sted i aften, torsdag, i Allerød.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002