Kontakt os


 

Ny tv-serie følger Lisbeth Zornigs kamp for at få socialt udsatte til stemmeurnerne
Torsdag 26. september 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Blot en tredjedel af kontanthjælpsmodtagerne stemmer til kommunalvalget. Det vil Lisbeth Zornig Andersen søge at lave om på. Med kampagnen 'Stemmer på kanten', som DR2 følger i programserien af samme navn, vil hun prøve at mobilisere de udsatte til at stemme og dermed tvinge politikerne til at tage denne gruppe alvorligt.
I 'Stemmer på kanten' vil seerne i otte afsnit kunne følge Lisbeth Zornig Andersens kamp for at få de socialt udsatte til stemmeurnerne til kommunalvalget, skriver DR i dag i en pressemeddelelse. Det skal vise sig at blive en særdeles hård kamp, for hvordan laver man kampagne, når man ikke har prøvet det før? Hvor langt kan man komme, når man kun har 25.000 kroner til at starte med? Og hvordan hiver man socialt udsatte til stemmeurnerne, når de har mistet troen på politikerne?


Mennesker der har fået mentale tæsk

DR2 er med helt fra den spæde kampagnestart i juni, indtil stemmeurnerne lukker til kommunalvalget den 19. november.

DR2 følger Lisbeth Zornigs kamp for at få politisk og økonomisk opbakning til kampagnen og hendes skuffelse, når det netværk af politikere og 'kendte', som hun havde regnet så stærkt med, ikke træder til i forventet omfang.

Og sammen med Lisbeth Zornig rejser DR ud i landet og møder mennesker, der med Lisbeths egne ord har fået så mange tæsk, at deres selvværd kan ligge under gulvbrædderne.

"Når man ikke har noget hjem, når ens børn er ved at blive tvangsfjernet eller, når man konstant er på jagt efter penge til stoffer, så er det altså ikke kommunalvalget, man går og bekymrer sig om", siger Lisbeth Zornig og fortsætter: "Men det er jo netop det, jeg gerne vil med kampagnen, overbevise dem om, at det nytter".


Poltikere skal lytte til de udsatte

Lisbeth Zornig håber, at hun kan mobilisere så mange stemmer, at det kan få politikerne til at mærke, at der er værdi i at kæmpe de udsattes kamp:

"Når politikerne sidder til budgetforhandling og skal vælge mellem fodboldbaner til middelklassens børn eller et nyt værested til udsatte, så sidder jeg med en fornemmelse af, at der selvfølgelig bliver skelet til, hvad der er stemmer i. Derfor skal vi pinedød have de udsatte til at bruge deres stemme, for det er den eneste måde, vi kan få politikerne til at lytte til dem."


DR-redaktør: En ægte valggyser

"Vi følger kampagnen fra start til slut. Vi aner ikke, om projektet lykkes eller ej, så i den forstand er det en ægte valggyser," siger DR-redaktør Sofia Fromberg og fortsætter:

"Lisbeth Zornig Andersen forsøger at ændre ved et alvorligt demokratisk problem, nemlig at der er en del af Danmark, som slet ikke deltager i demokratiet. Det er på mange måder et vanvittigt projekt, men det er smukt, og det er vigtigt."

Første afsnit af 'Stemmer på kanten' vises tirsdag den 1. oktober klokken 22.00 på DR2.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002