Kontakt os


 

'Kontant' får kritik af Pressenævnet for at filme i firmalokale
Torsdag 29. august 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Da 'Kontant' den 9. april i år sendte udsendelsen 'Dyre fornøjelser' blev der bragt optagelser fra spilfirmaet Kiloos forretningslokaler i Aarhus, og de billeder får DR nu kritik af Pressenævnet for at have bragt.
Forud for udsendelsen på DR1 havde 'Kontant'-redaktionen kontaktet Kiloos adm. direktør, og han meddelte ved den lejlighed, at han ikke ønskede at deltage eller på anden måde medvirke i udsendelsen, der bl.a. handlede om, hvordan der på nogle spilapplikationer til børn også er mulighed for utilsigtet at foretage køb.

Samtidig meddelte direktøren ved den lejlighed, at Kiloo generelt ikke ønsker at udtale sig til pressen.

Kort tid efter mødte 'Kontant' uanmeldt op i Kiloos lokaler i Aarhus og foretog optagelser, som også fremgik af udsendelsen.


Væsentlig offentlig interesse

DR begrundede blandt andet optagelserne med, at sagen var af så væsentlig offentlig interesse, at den burde behandles. Og da DR ikke var i stand til at få klagers kommentar til anklagerne, valgte DR at komme på uanmeldt besøg.

Da DRs journalister fik at vide, at der ingen chefer var til stede ved besøget, og da de ansatte hos Kiloo ikke ønskede at udtale sig, forlod DRs journalister kontoret igen.

Pressenævnet medgiver i sin afgørelse, at det har en klar almen interesse at omtale sagen, men nævnet mener ikke, at optagelserne fra virksomhedens lokaler bidrager væsentligt til udsendelsen.

"Derfor burde 'Kontant' have respekteret Kiloos nej, og derfor får 'Kontant' kritik af Pressenævnet," hedder det i afgørelsen. Det skriver DR i dag i en pressemeddelelse.

'Kontant' skal nu bringe et resumé af kendelsen hurtigst muligt, og det kommer til at ske i forbindelse med udsendelsen på tirsdag.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002