Kontakt os


 

Anne-Marie Dohm bliver ny direktør for
DR Danmark

Torsdag 27. juni 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det bliver den nuværende chefredaktør for Nordjyske Medier og tidligere rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Anne-Marie Dohm, som bliver ny direktør for DR Danmark. Dermed skal hun stå i spidsen for et af DRs helt store indholdsområder.


Anne-Marie Dohm er 46 år, uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1994 og bosat i Brabrand i det vestlige Aarhus. Som direktør for DR Danmark får hun ansvaret for DRs distrikter rundt om i landet og for et indholdsområde, som ud over regionale nyheder producerer børneprogrammer til DR Ramasjang og DR Ultra, livsstilsprogrammer som ’Bonderøven’ og ’Spise med Price’ samt en række af DRs aktualitets- og debatformater som for eksempel ’P1 Orientering’ og ’Detektor’.

Selv peger Anne-Marie Dohm på udfordringen med at understøtte og udvikle DRs regionale forankring, som en af de opgaver, som hun glæder sig til at kaste sig over i sit ny job:

”Selv om vi er et lille land, har vi ganske store regionale forskelle og vilkår. Den forskellighed skal DRs indhold gerne afspejle. Det betyder, at man – uanset hvor man bor – gerne skulle kunne genkende sig selv og sit eget liv i den virkelighed, man møder på tv, radio og web. Her spiller DR en vigtig rolle og jeg glæder mig til at være med til at skabe rammerne for, at vi også fremover kan skabe relevant indhold og programmer – fra hele landet og til et bredt udsnit af danskerne,” siger Anne-Marie Dohm, der i forbindelse med ansættelsen samtidig får plads i DRs otte mand store direktion.

Den nye direktør har forud for tiden som chefredaktør og rektor på Journalisthøjskolen arbejdet som journalist og reportagechef ved Jyllands-Posten i en årrække. Og netop kombinationen af ledelseserfaring og en journalistisk profil har, ifølge DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen, været central:

”Med ansættelsen af Anne-Marie Dohm har vi sikret os en profil med både stærke ledelseskompetencer og en solid publicistisk profil. Og lige præcis den kombination bliver vigtig i et direktørområde, som både favner bredt og samtidig producerer nogle af DRs allerstærkeste aktualitets- og debatformater. Derfor er jeg også sikker på, at Anne-Marie bliver en gevinst for DR,” siger Michael Christiansen.

Anne-Marie Dohm får kontor i Aarhus og afløser Per Krogh Simonsen, som siden april måned har været konstitueret i stillingen. Den tidligere direktør for DR Danmark fra 2000 til 2013, Inger Bach, er nu etikchef i DR. Anne-Marie Dohm tiltræder efter planen sit nye job den 1. september.


Foto: Anne-Marie Dohm bliver ny direktør for DR Danmark - efter Inger Bach, der sad godt tre år i stillingen. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002