Kontakt os


 

Pil Gundelach Brandstrup bliver ny kanalchef for DR1
Onsdag 26. juni 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fra den 1. oktober kommer 38-årige Pil Gundelach Brandstrup til at stå i spidsen for DRs hovedkanal DR1. Pil Gundelach Brandstrup har siden 2011 været programredaktør for TV 2 Norge, men derudover har hun over ti års tv-erfaring i Danmark fra Blu og TV3.

Pil Gundelach Brandstrup har som programdirektør for TV 2 Norge de sidste to år haft ansvaret for den norske programproduktion på TV 2, TV 2 Zebra og TV 2 Bliss. Desuden har hun været den øverste ansvarlige for den interne produktion af bl.a. morgenfladen samt livsstils- og aktualitetsprogrammer hos TV 2. Som leder af programafdelingen med over 100 ansatte har hun også været en del af norsk TV 2's øverste ledergruppe.

”Jeg ser frem til at få Pil Gundelach Brandstrup med på holdet og ved, at hun har meget at bidrage med til den fortsatte udvikling af DR1. Seerne oplever i dag kanalen som både vital og vigtig, og det er en kerneopgave for DR at sikre en fortsat udvikling af hovedkanalen, så public service opleves både relevant og interessant,” siger DRs mediedirektør Gitte Rabøl.

Hun mener, at Pil Gundelach Brandstrups kompetencer passer til de ambitioner, DR har på hovedkanalen:

”Jeg ser det som et stort plus, at hun også har prøvet kræfter med en hovedkanal i udlandet og på den måde kan tilføre noget nyt til DR og bidrage til udviklingen af dansk public service,” siger Gitte Rabøl.


Fem år på TV3

Inden arbejdet i Norge var Pil Gundelach Brandstrup først programredaktør og siden programdirektør hos TV3 i Danmark fra 2007-2011. Som programredaktør var hun ansvarlig for en lang række underholdnings-, quiz-, fakta- og dramaproduktioner, mens hun som programdirektør stod i spidsen for kanalerne TV3, 3+ og TV3 Puls.

Hun kom til TV3 fra en stilling som redaktionschef og producent hos produktionsselskabet Blu, hvor hun var fra 2002-2007, og bl.a. stod for flere underholdningsproduktioner til DR, som for eksempel ’Stjerne for en aften’ og ’Showtime’.


DR har været igennem en positiv udvikling

Selv siger Pil Gundelach Brandstrup om det kommende job:

”DR har i løbet af de seneste år været igennem en positiv udvikling, og det er et privilegium at vende tilbage til Danmark for at stå i spidsen for så stor og vigtig en kanal som DR1. Jeg ser frem til at fortsætte arbejdet med at give seerne alsidige og relevante public service-programmer i buketten af nyheder, aktualitet, livsstil, underholdning og Danmarks bedste drama,” siger den kommende DR1-kanalchef, og tilføjer:

”Der er ingen tvivl om, at jeg har været utroligt glad for min tid på TV 2 Norge og er stolt af de resultater, vi har opnået. Men det er sjældent, man får mulighed for at blive en central del af Danmarks vigtigste mediehus. Nu glæder jeg mig bare til at komme i gang,” siger hun.

Den nye kanalchef på DR1 er uddannet cand. mag. i filmvidenskab fra Københavns Universitet i 2001.

Pil Gundelach Brandstrup bliver kanalchef for DR1 efter Lotte Lindegaard, der for nylig fik job som kanalchef på TV 2. Brandstrup bliver desuden den øverste ansvarlige for DR3 og børnekanalerne DR Ultra og DR Ramasjang.
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002