Kontakt os


 

DR2 leder efter meningen med livet
Onsdag 26. juni 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Sommeren igennem kan seerne følge med på DR2, når en række kendte mennesker sammen forsøger at finde frem til, hvad meningen med livet egentlig er. Første gang søndag den 1. juli kl. 22.


Hvor lang tid tager det to mennesker at finde meningen med livet? De fleste vil mene, at det kan tage hele livet at finde ind til selve meningen med livet, hvis den da overhovedet kan findes.

Men i løbet af sommeren udfordrer DR2 hele 28 forskellige par til at mødes i tre koncentrerede timer for sammen at finde meningen med livet og tage et billede, der illustrerer resultatet. Herefter bliver stafetten givet videre til endnu et par, der kan komme med deres bud.

Alle anstrengelserne samles i en bog, hvor hvert enkelt par leverer et billede og et citat, der indrammer resultatet af deres tre timers søgen efter meningen med livet.


En eller flere meninger?

Kanalchef for DR2 Michael Thouber indleder selv stafetten sammen med kunstneren Jørgen Leth:

”Jeg valgte Jørgen Leth som min samtalepartner, fordi han så entydigt har valgt kunsten og dermed også foretaget en masse fravalg i sit liv, som jeg umiddelbart har svært ved at forstå. Spørgsmålet er om meningen med livet er noget helt andet for ham, end det er for mig.

Det er i det hele taget det, stafetten undersøger - findes der én mening med livet eller er det i virkeligheden en foranderlig størrelse? Og er det overhovedet noget, vi kan indfange og beskrive? Det bliver interessant at se, hvor mange forskellige bud, der kommer på, hvad der er vigtigt her i livet, når vi ved stafettens afslutning står med beskrivelser og billeder fra alle 28 programmer."


DR2s værter starter stafetten

Hver uge i stafetten indledes af et af DR2s egne kendte ansigter, der vælger hvem de vil mødes med for at finde meningen med livet. Efter mødet sendes stafetten videre med programmets gæst, der selv vælger, hvem han eller hun gerne vil møde. Første uges medvirkende kommer dermed til at se således ud:

Michael Thouber mødes med Jørgen Leth i det første program. I det andet program mødes Jørgen Leth med forfatter Dy Plambeck, der efterfølgende mødes med korrespondent Puk Damsgård, der slutter ugen af med at mødes med fysiker Holger Bech-Nielsen.

I de efterfølgende uger kan man også møde navne som Anders Lund Madsen, Katrine Gislinge, Sara Al Naser, Jacob Haugaard, Carsten Jensen, Christian Stadil, Mads Brügger, Sherin Khankan og mange flere.


Kanalrundfart i København og vinterbadning ved Møns Klint

Gennem de i alt 28 programmer kommer programerne vidt omkring, ikke bare indholdsmæssigt, men også geografisk. Det er nemlig gæsterne selv der vælger, hvor mødet skal finde sted. Så seerne kommer både med på kanalrundfart i København, inden for i et barndomshjem, til Møns Klint, på bjergvandring i Frankrig, op i Rundetårn og mange flere steder.

Det er også gæsterne selv der vælger, hvordan deres undersøgelse af meningen med livet skal foregå. Det kan være en samtale over en frokost, en udfordring til at skabe et selvportræt, et besøg i Den Fynske Landsby eller Zoologisk Have eller noget helt tredje, der skaber den bedste ramme for at tale om det, der virkelig betyder noget.

’Meningen med livet – og andre småting’ har premiere 1. juli og kan ses mandag-torsdag på DR2 klokken 22.00 frem til og med 15. august.


Foto: Sara Al Naser spillede ghettopigen Latifa i satireserien 'Det slører stadig'. Privat er Sara 20 år og står midt i livets store spørgsmål. Hun har valgt at mødes med debattør og stifter af Kritiske Muslimer, Sherin Khankan. (Fotograf: Morten Schultz)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002