Kontakt os


 

Ny tv-serie tager seerne med til Brasilien
Torsdag 30. maj 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I morgen fredag sender DR2 første afsnit af en ny britisk rejseserie på fire afsnit med Michael Palin. Turen går til verdens femtestørste land, Brasilien.


Brasilien er verdens femtestørste land, både hvad indbyggerantal og areal angår. Med sine rigelige naturressourcer, en hastigt voksende industri og en misundelsesværdig stærk valuta, regnes landet for et af verdens kommende supermagter, som iflg. programomtalen fra DR umiddelbart virker mindre skræmmende end Kina, mindre autoritært end Rusland og mindre kaotisk end Indien.

Den 70-årige Michael Palin - tidligere mest kendt fra Monty Python - tager i rejseprogrammet 'Brazil with Michael Palin' - der på DR er blevet til 'Michael Palin i Brasilien' - seerne med rundt i det spændende land.

Rejsen begynder rejse i Amazonlandet hos Yanomami-folket, et jæger-samler samfund af frygtede krigere, der nu er nødt til at bruge al deres overlevelsesevne på den politiske arena i kamp mod guldgravere og skovhuggere.

Næste fredag - fredag den 7. juni - er Palin i den nordøstlige del af Brasilien, hvor det moderne Brasilien blev født. Det var her, de første portugisere gik i land, og det var her de første slaver kom fra Afrika. Michael Palin udforsker landskabet, maden, musikken, strandlivet og den arv fra kolonitiden, som gør denne region til Brasiliens bankende hjerte. Han rejser fra Sao Luis lige syd for ækvator til hovedstaden i regionen Bahia, den travle by Salvador, der engang blev beskrevet som den mest afrikanske by på den vestlige halvkugle

Fredag den 14. juni drejer det sig om centrum for Brasiliens økonomiske mirakel - den mineralrige stat Minas Gerais. Her ligger også en af verdens mest spændende byer, Rio de Janeiro, som skal være værtsby for de olympiske lege i 2016 og en af de vigtigste spillebyer for VM mesterskaberne i fodbold i 2014. Byen er berømt for fest og farver, men var også i mange år kendt for sin ekstreme vold og kriminalitet, der udsprang af de store slumkvarterer, der udgør en stor del af byen, og som i mange år stort set var no-go områder for politi og myndigheder. Det er ved at ændre sig, og Michael Palin undersøger, hvad disse voldsomme ændringer betyder for både de fattige og de rige

Fredag den 21. juni går turen til Sao Paulo, der med sine mere en 30 mio. indbyggere er en kæmpemæssig storby. På verden tredjestørste flyvemaskinefabrik, Embraer, møder Michael Palin en smeltedigel arbejdere med oprindelse i Italien, Japan, Tyskland og mange flere. På vej sydpå drikker han tysk øl i byer, der kunne have ligget i Bayern, svælger i chokolade på en italiensk festival stiger på et tog fyldt med musikere og forsøger sig som cowboy i Pantanal.

Programmerne sendes på DR2 fredage kl. 19.05.


Foto: (1) Kvinderne går i spidsen ud af regnskoven i Demini, Roraima.
(2) I Salvador møder Michael Palin pigen Dadá, der har sin egen restaurant og som synes, at det at lave mad er det samme som at dyrke sex.
(3) Verdens måske mest berømte strand - Copacabana i Rio de Janeiro
(4) Turister køres rundt i Parati i hestevogn.
(Fotograf: Basil Pao/BBC)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002