Kontakt os


 

Pris til 'Fedt, fup og flæskesteg'
Mandag 6. maj 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR2-serien ’Fedt, fup og flæskesteg’ har modtaget prisen for at være bedst i kategorien ’Mad på film og tv’.

I programserien ’Fedt, fup og flæskesteg’ på DR2 bevæger vært Thomas Breinholt og chaufførvennen Kurt sig på tur rundt i det danske madland, og i weekenden kunne de to også bevæge sig op på scenen og modtage hæder, da Mad+medier-prisen 2013 blev uddelt i København for første gang. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Prisen er en hyldest til og anerkendelse af de dygtigste madkommunikatører, der har ansvaret for det, danske forbrugere oplever, ser, hører og læser om mad ved for eksempel begivenheder i radio og tv, på film, i dagblade, kogebøger, i biografen og mange andre steder.

’Fedt, fup og flæskesteg’ fik prisen for at være bedst i kategorien ’Mad på film og tv’. I alt blev der delt priser ud i 14 formidlingskategorier.

”Programserien formår – på en kritisk og overraskende måde – at sætte danskernes hverdagsmad på dagsordenen. Ved at stille skarpt på indholdet og virkningen af de fødevarer, vi indtager og ved at benytte sig af et veloplagt, originalt og humoristisk tv-sprog, gør programmet seerne klogere på fødevarerne, deres indhold og påvirkning af vores helbred,” hed det bl.a. i motiveringen for at give Thomas Breinholt prisen. Breinholt er i dag reportage- og dokumentarredaktør i DR Medier.


Frelste kostråd

Det særlige i programserien er, at chaufføren Kurt er overvægtig, har haft en blodprop og har begyndende gammelmandssukkersyge. Men på trods af de alvorlige advarsler gider han ikke følge, hvad han mener er eksperternes frelste kostråd. Sammen tager de så en rejse gennem mad, madvaner, madfremstilling, mad-markedsføring, madforskning, kostråd og sundhed. Kurt bliver også på rejsen ufrivillig testperson i forskellige videnskabelige undersøgelser.

Mad+medier-prisen er stiftet af Rasmus Holmgård og Marie Sainabou Jeng, som også driver Mad+medier, som er et netværk for 700 madkommunikatører.


Foto: Thomas Breinholt tager sin chauffør Kurt med på jagt efter at opklare mysteriet om fedmeepidemien i 'Fedt, fup og flæskesteg'. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002