Kontakt os


 

Læger klager over 'Danmark på piller'
Torsdag 25. april 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hele 92 speciallæger, overlæger og professorer står bag en klage over DR2-serien 'Danmark på piller'. Klagerne mener, at DR direkte fører krig mod antidepressiva, og at DRs kampagne undergraver tusinder af lægers arbejde.

"Vi finder det dybt problematisk, at en public service kanal har set det som sin opgave at bekæmpe brugen af et medikament, som har afgørende betydning for mange menneskers helbred," hedder det iflg. Dagens Medicin i klagen fra de 92 læger og andre specialister.

Klagerne fremhæver, at udsendelserne i DR-serien ikke indeholder faktuelle oplysninger om depressionssygdommen og dens behandling, men bygger på enkeltudsagn og udtalelser fra - hvad der betegnes som "såkaldte eksperter". Den mest anvendte ekspert i serien er tilmed kun specialist i intern medicin - og har altså dermed ikke erfaring med behandling af psykiatriske patienter.

"Dette kan imidlertid være svært at gennemskue for seerne, og de mange kritiske udsendelser og den sensationsprægede retorik har den konsekvens, at både de depressive og deres pårørende bliver unødvendigt utrygge. Mange vælger at ophøre med at tage medicin, med det resultat at de får tilbagefald af deres depressionssygdom, ligesom mange pårørende lægger pres på patienterne for at få dem til at ophøre med at tage medicinen," hedder det i klagen, der er stilet til DRs bestyrelse.

De 92 klagere mener, at 'Danmark på piller' er en klar desavouering af de tusindvis af læger, der dagligt behandler patienter med antidepressiv medicin: "De må fremstå fuldstændig utroværdige, når de nu i årtier har ordineret medicin, der ifølge DRs 'eksperter' i bedste fald er virkningsløs, i værste fald livsfarlig."

Klagen slutter således: "Psykiatriske patienter i Danmark har det ikke nemt. Specialet er udsultet, mange sengepladser er nedlagt, og adgangen til psykiatrisk behandling er reduceret. DRs kampagner bidrager til, på usaglig vis, at situationen forringes yderligere, hvilket vi finder er fuldstændig uacceptabelt."


Læs også:
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=21562Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002