">Kontakt os


 

Blachmans nøgenprogram møder kritik
Onsdag 27. marts 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Thomas Blachman bør undskylde og bede DR stoppe programmet," siger teaterdirektør Martin Lyngbo om Blachmans kommende nøgenprogram, endnu inden programmet har haft premiere.


Når Thomas Blachman - sammen med skiftende mandlige medværter - fra på tirsdag i det nye DR2-program 'Blachman' vil diskutere foran en nøgen kvinde i studiet, så giver det - allerede inden første program er sendt - anledning til, at mange har luftet deres kritik på de sociale medier. Det skriver Berlingske i dag.

Mungo Parks direktør, Martin Lyngbo, går så vidt som til at kræve programmet stoppet:

"Grundlæggende skriver Thomas Blachman sig ind i en lang tradition om at gøre manden til subjektet og kvinden til objektet. Det er mandschauvinistisk vanetænkning, som Blachman institutionaliserer med sit program," udtaler Martin Lyngbo til Berlingske.

Fra DR oplyser man selv, at Blachmans intention med programmet er at skabe en samtale om kvindekroppens æstetik, uden at samtalen bliver pornografisk men uden at det nødvendigvis skal være politisk korrekt.

Teaterdirektør Martin Lyngbo vil ikke afvise, at programmet kunne være blevet interessant, hvis man også havde inviteret kvinder til at tale om nøgne mænd.

"Så kunne man have lavet et interessant program om krop, også om det faktum, at vi i seksuallivet gør hinanden til objekter. Man kunne sagtens digte videre på programmet og pille mandschauvinismen ud af det. Men det er jo netop det, Blachman ikke vil. Han insisterer jo på, at manden er subjektet og kvinden er objektet," siger Martin Lyngbo.

På Facebook er der også masser af kritik: "Et program der kommer til at handle om seks mænds vurdering af nøgne kvinders kroppe. Føj for en tingsliggørelse af nutidens kvinder..." og "Dette er topmålet af dekadence"

DR2-redaktør Sofia Fromberg forsvarer programmet og opfordrer kritikerne til at se det, før de farer ud med kritik.

"Vi mener ikke, at programmerne er kvindeundertrykkende, tværtimod. Dels mener vi, det er fantastisk at kunne vise et alternativ til de kvindebilleder, som vi møder i ugebladenes bikini-kendisser, reklamernes retoucherede modeller og typecastede skuespillere og studieværter", siger hun til Berlingske.

'Blachman' bliver sendt første gang på DR2 på tirsdag den 2. april kl. 22.00.


Læs mere her:
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=21569

Og kan man ikke vente med at se (et lille klip fra) programmet, så klik her:
http://www.dr.dk/DR1/xfactor/Artikler/2013/blachman.htm


Foto: Screen dump fra 'Blachmam' fra dr.dk


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002