Kontakt os


 

Kristne tilfredse med DRs påskedækning
Tirsdag 26. marts 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Påsken er en stor kristen højtid, og stort set hvert år kritiseres DR af kristne kirkefolk for at levere en for tynd eller for overfladisk dækning af påsken. Men i år siger kirkefolk, at der er sket en klar forbedring i DRs dækning. Kirkefolkene savner kun kristne påskeprogrammer for børn og unge.

I år sender DR bl.a. tv-gudstjenester og dokumentarserier om påsken på DR K samt en temalørdag på DR2, hvor Lasse Spang Olsen rejser til Filippinerne og følger en korsfæstelse.

Biskop i Ribe Stift Elisabeth Dons Christensen er fortrøstningsfuld og siger i dag til Kristeligt Dagblad: "Bortset fra, at gudstjenester er røget over på DR K, og at påsken med en 'rigtig' korsfæstelse i Langbortistan nemt kan køre over i noget meget eksotisk og ikke noget, der giver håb for mennesker, der lever nu, så er påsken da ikke helt glemt. Det er da altid noget," siger hun. Helt tilfreds er biskoppen dog ikke. Hun savner en rigtig stor påskefilm i primetime på DR1 langfredag.

Katrine Winkel Holm , teolog, medlem af Dansk Folkeparti og med i DRs bestyrelse, er iflg. Kristeligt Dagblad også positiv - i modsætning til sidste år, hvor hun sammen med andre kritiserede DR for at dække den muslimske Ramadan bredere, end påsken nogensinde var blevet det. Den kritik lader til at have virket, siger hun og får opbakning fra sognepræst Lone Hindø.

"Jeg havde gerne set, at flere gudstjenester - den egentlige forkyndelse - var flyttet fra DR K til DR1 . Men derudover synes jeg faktisk, DR har et bredt og righoldigt program i forhold til tidligere med et stærkt indhold," siger hun

Lone Hindø savner dog kristen påske-tv for børn, og det samme gør formand for KLF, Kirke & Medier Henning Bjerg Mikkelsen. Han så gerne at den kristne påske-højtid blev dækket på DR Ramasjang og DR Ultra.


Arkivfoto: DR Kirken


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002