Kontakt os


 

'Sort arbejde' på DR2
Mandag 11. marts 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
'Sort Arbejde' er en tv-serie med både reportage, humor og samfundskritik. I 8 programmer følges det nigerianske ægtepar, Collins og Loveth der ejer rengøringsfirmaet Perfekt Service. De drømmer om at blive større end ISS, men det er ikke så nemt, når man er oppe imod dansk arbejdsmoral, fagforeninger og fordomme.
"Vi bestræber os på at arrangere så lidt til tv som muligt og skildre den usædvanlige hverdag i et lille to-mandsfirma. Det er sjældent at have to afrikanere på skærmen som hovedpersoner, og det er ikke helt så nemt at hive sound-bites og syncer ud af som hverdagens middel-klasse-dansker," fortæller en træt, men glad producent i Content Power House, Ulrik E. E. Gutt-Nielsen.

'Sort Arbejde' havde premiere på DR2 sidste mandag. Det første afsnit kan ses her: http://www.dr.dk/tv/program/sort-arbejde , og andet afsnit - i aften kl. 20.35 på DR2.

I en anmeldelse af 'Sort Arbejde' i Berlingske Tidendes kaldte Mads Kastrup serien for ”et uomgængeligt højdepunkt. Et af den slags programmer, der godtgør, hvorfor public service kan være pengene værd...'Sort arbejde' har den kvalitet, man leder forgæves efter i kommercielle kanalers reality-programmer: Dobbeltbund, kulturkritik, kant og en no bullshit attitude. Ikke mange andre kanaler ville binde an med at følge to dansk-nigerianeres forsøg på fra en kælder – kæmpende med sygemeldinger, russisk telefondame, en defekt printer og generel mistænksom og ringe, dansk kundeopførsel – at binde an med at opbygge en rengøringsgigant ved navn 'Perfekt service'.

En anden kommentar kom fra en seer, der skrev: ”Jeg kunne ikke lade være med at smile under hele udsendelsen. Collins og Loveth virker som nogle fantastiske mennesker, og den arbejdsmoral og iværksætterånd de udviser er beundringsværdig. Jeg ønsker dem alt held og lykke og jeg glæder mig til at se næste program. Flere af den slags mennesker på tv fremfor alle de reality stjerner der ellers findes i overflod. Collins og Loveth er virkelighedsstjerner!”


Fotocredit: Content Power House


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002