Kontakt os


 

'The Newsroom' – ny dramaserie på DR2
Onsdag 27. februar 2013
Af Karsten Jensen
 
Med indsigt og humor tager den seerroste dramaserie ’The Newsroom’ seerne med bag kulisserne på et tv-nyhedsprogram.

Will McAvoy er nyhedsvært på en af USA's største tv-stationer. Han har fået succes og høje seertal ved at lave nyheder på en måde, som ikke fornærmer nogen. Kritiske spørgsmål er ikke Wills stil, men under en paneldebat tager han for en sjælden gangs skyld bladet fra munden. Råt for usødet giver han sin mening til kende om nationens tilstand.

Det inspirerer hans chef, nyhedsdirektøren Charlie Skinner, til at lave en brat kursændring. Charlie beslutter sig for at relancere Wills nyhedsprogram og støve de gamle, dybdeborende journalistiske dyder af. Slut med at satse på det sikre og pakke alting ind. Nu skal der laves kritisk, hæderlig journalistik, der ikke bare taler magthaverne efter munden. Så Charlie fyrer Wills gamle stab og hyrer den idealistiske MacKenzie 'Mac' McHale som ny producer for Will.

Will er ikke tilfreds med situationen. Han er bange for, at den nye kritiske stil vil koste seere. At Mac er hans ekskæreste, hjælper heller ikke på Wills humør. Men snart bliver det nye makkerpar kastet ud i deres første store breaking news-historie. Der er forlydender om, at olieboreplatformen Deepwater Horizon er blevet ramt af en eksplosion. Men er historien vigtig nok til at skubbe alle andre nyheder til side? Svaret viser sig hurtigt at være et stort, rungende 'ja'.


Romantiske roderier

Sådan starter 'The Newsroom' - en ny amerikansk dramaserie, der nu kan opleves på DR2. Serien er skabt af Aaron Sorkin, der var manden bag den Emmy-belønnede dramaserie 'Præsidentens mænd'. I 'Præsidentens mænd' tog Sorkin os med ind i Det Hvide Hus. I 'The Newsroom' tager han os med bag kulisserne på et nyhedsprogram på en stor tv-station.

Sorkin er inspireret af de klassiske amerikanske screwball-komedier, hvor romantiske forviklinger og rappe replikker gik hånd i hånd. I 'The Newsroom' er det Jeff Daniels og Emily Mortimer, der - i rollerne som ekskæresterne Will og Mac - står for de romantiske roderier og de lynsnappe, vittige pingpong-dialoger, der er Sorkins varemærke.


Virkelige nyhedshistorier

Komikken får dog ikke 'The Newsroom' til at glemme sit afsæt i virkeligheden. Seriens nyhedshistorier er taget fra den virkelige verden og skildres så autentisk som muligt. Det Arabiske Forår, drabet på Osama bin Laden og 'Occupy Wall Street'-bevægelsens fødsel er blandt de store historier, der udfolder sig for øjnene af os. Vi følger Will og Macs kamp for at rapportere nyhederne så hæderligt og ærligt som muligt. Det bliver op ad bakke. For tv-stationens ejere er bange for at lægge sig ud med magthaverne og bekymrede for nyhedsflagskibets seertal.

Serien fik en halvdårlig modtagelse af anmelderne, men seerne var vilde med denne HBO-serie, som også har kunnet følges på C More.

'The Newsroom' kan opleves på DR2 fra mandag den 4. marts kl. 20.50 - dagen, hvor det nye, ændrede DR2 går i luften. Serien er skabt af den amerikanske kabel-tv-station HBO, der inden for de senere år har markeret sig som tidens mest spændende producent af tv-drama. Med stilskabende, intelligente dramaserier som 'Sopranos', 'Kammerater i krig','The Wire' og 'Girls' har HBO nærmest revolutioneret det amerikanske serielandskab.

Læs mere:
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=20579

Foto: Jeff Daniels, Dev Patel, Sam Waterston og Emily Mortimer i HBO’s nye serie ‘The Newsroom’. (Fotograf: Melissa Moseley / HBO)


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002