Kontakt os


 

MTV sætter fokus på
dating i serien ’Catfish’

Onsdag 27. februar 2013
Af Karsten Jensen
 
Ny MTV-dokumentarserie sætter fokus på unge, der tilsyneladende har fundet kærligheden online – men hvem gemmer sig egentlig bag deres udkårnes drømmeprofil? Brødrene Nev og Max hjælper ulykkelige amerikanske unge med at finde sandheden, men også i Danmark huserer de såkaldte Catfish, som tænder på at narre andre med falske identiteter.
Jagten på den store kærlighed er gået ind i en ny tidsalder, og mange flirter længe med deres udkårne på tryg afstand via sociale medier, chats, sms og telefonsamtaler, inden de mødes i det virkelige liv. Mennesker over hele verden bliver forelsket online, og netdating er ikke længere tabu.

Men hvad sker der, når det første møde finder sted? Er den udkårne overhovedet den person, som man forelskede sig i online?

Brødrene Nev og Max har skabt et helt nyt fænomen i USA med dokumentarfilmen “Catfish”, som handler om, hvordan Nev bliver forelsket i og narret af en pige med falsk onlineprofil. Efter lang tids online dating skal Nev i filmen endelig mødes med sin 19 årige udkårne - desværre viser hun sig at være en gift kvinde på omkring 40 år, der blot nyder spændingen ved at flirte med andre ved hjælp af en andens identitet.

Filmen fik mange ulykkelige unge med lignende historier til at kontakte Nev, og derfor satte brødrene sig for at vende blikket udad og hjælpe andre med at finde sandheden.

Undervejs i serien ’Catfish’ støder de både på chokerende historier og ægte kærlighed, og måske derfor er programmet nu det 6. mest sete i amerikanske MTVs historie.

Men der findes også såkaldte Catfish i Danmark. Det kan Stine på 20 år, skriver under på. Gennem næsten to år havde hun kontakt med en dansk mand på 26 år, som hun blev så betaget af, at hun fuldstændig glemte sit eget liv, og tilsidst måtte hun tale med en psykolog for at komme videre. Til trods for at han flere gange sagde, de skulle mødes, så hun ham aldrig - og hun har siden – gennem andre ofre - erfaret at han slet ikke findes i virkeligheden.

Catfish vises hver søndag kl. 19.05 på danske MTV.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002