Kontakt os


 

DR samler trosstof på DR K
Torsdag 31. januar 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DRs mange programmer om tro og eksistens har hidtil været fordelt på flere kanaler – nogle på DR1, andre på DR2 og nogle på DR K. Men med DRs nye kanalstruktur bliver DR K fremover den kanal, hvor seerne kan finde danske programmer om tro og eksistens samt kultur og historie - i den bedste sendetid.

Flemming Hedegaard, der er kanalredaktør for DR K, ser frem til, at tros- og eksistensstoffet bliver styrket yderligere på DR K:

”Det er en vigtig opgave for DR at skabe plads til fordybelse og de eksistentielle spørgsmål. Det er derfor også helt naturligt, at eksistens, tro og kristendom kommer til at fylde mere i fladen. På DR K er det vores ambition at nedbryde fordomme og gøre seerne nysgerrige, så vi forhåbentligt kan vække større interesse for disse emner hos seerne. Man kan ikke tale tro og eksistens uden også at tale kultur og historie, og det glæder vi os til at udforske i den samlede programflade på DR K”, siger Flemming Hedegaard iflg. en pressemeddelelse fra DR i dag.


Bedre sendetider

I praksis betyder ændringerne, at DR bevarer de faste transmissioner fra kirkelige begivenheder i deres nuværende form, men de vil fremover blive sendt på DR K.

Det betyder, at ’Morgenandagten’ vil blive sendt på P2 og på DR K. Det vil ske på samme tidspunkt som hidtil, det vil sige klokken 8.05 på hverdage og klokken 8.07 på lørdage. ’Før Søndagen’ skifter også til DR K, men flytter til et mere attraktivt sendetidspunkt lørdag klokken 19.45. Også ’DR Kirken’ søndage klokken 14.00 vil blive sendt på DR K - undtagen i højtiderne, hvor der fortsat bliver transmitteret gudstjenester på DR1.

Ændringerne træder i kraft fra mandag den 11. februar.

Ifølge Flemming Hedegaard giver samlingen af de faste trosprogrammer på DR K en række nye muligheder:

”Ved at samle de faste programmer til DR K gør vi det nemmere for seerne at finde de programmer, de interesserer sig for. Vi kan både sende programmerne på bedre tidspunkter i primetime og give seerne flere muligheder for at se programmerne. Samtidig vil vi løbende udnytte mulighederne for at markere højtider på DR K og integrere stoffet i andre programmer på kanalen,” siger han.


Alligevel fortsat tro- og eksistensstof på øvrige DR-kanaler

Tros- og eksistensstoffet vil fortsat blive dækket på DRs øvrige tv-kanaler. I højtiderne vil transmissionerne af gudstjenester som nævnt blive sendt på DR1, og stoffet vil som hidtil blive dækket som en del af det redaktionelle indhold i aktualitets- og nyhedsprogrammer.

Ændringerne berører ikke DRs radiokanaler, hvor ikke mindst P1 sender faste transmissioner fra gudstjenester og en stribe programmer om tro og eksistens.


Foto: DR Kirken bliver sendt på DR K søndag klokken 14.00 fremover - og så kommer der også en genudsendelse mandag. Her er det fra en tidligere udsendelse, hvor præst Morten Bay-Mortensen er i gang med en forestilling.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002