Kontakt os 

Steffen Gram vender hjem fra USA -
og bliver fast nyhedsvært på DR2

Onsdag 30. januar 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Efter otte år som DR-korrespondent i USA vender Steffen Gram tilbage til Danmark og bliver en fast del af det nye DR2-team, der skal give danskerne løbende nyhedsopdateringer, perspektiv og debat om de væsentligste dagsordener døgnet rundt.


”Det er herligt at vende hjem, fordi jeg skal være med til at bygge noget nyt op. Jeg er i forvejen stor fan af DR2, og jeg tror kun, DR2 bliver bedre med alt det nye, der er på tegnebrættet. Derfor var jeg ikke i tvivl, da jeg fik muligheden for at blive en del af holdet. Mine otte år i USA har været virkelig inspirerende, og jeg har en klar forventning om, at jeg vil kanalisere alt det bedste, jeg har lært efter mange år som udlandskorrespondent – især i USA - til det nye job som nyhedsvært. Jeg kan ikke forestille mig et bedre job at vende hjem til,” udtaler Steffen Gram.


Nyhedsvært med udsyn

Steffen Gram blev ansat på TV Avisens udlandsredaktion i 1976. Og bortset fra en kort afstikker til Det Fri Aktuelt i 1987-88, har Steffen Gram været en del af DRs udlandsredaktion lige siden. Det er derfor i høj grad en nyhedsvært med udsyn, der nu vender hjem, skriver DR i en pressemeddelelse.

”Jeg har dækket og været dybt optaget af især USA, af amerikanerne og af amerikanernes roller i verden i 30 år. Og det stopper ikke, fordi jeg vender tilbage til København. Jeg håber, jeg kan være med til at bringe perspektiverne fra omverdenen ind i værtsjobbet. Derfor fortsætter jeg også med at dække begivenheder ude i verden, og jeg vil samtidig kombinere erfaringer og viden fra et helt liv i udenrigsjournalistikken med jobbet som nyhedsvært. Det bliver virkelig spændende,” fortsætter Steffen Gram.

Udover sin nye rolle som nyhedsvært på DR2 fortsætter Steffen Gram med at rejse ud og dække store begivenheder i udlandet og som vært på ’Verden ifølge Gram’, som sendes hver tirsdag på P1.


DR2 bliver 24 timers samfundskanal

Den præcise startdato for DR2 er endnu ikke offentliggjort. DR oplyser kun, at det sker i løbet af første kvartal af 2013.

DRs egen beskrivelse af det nye DR2 er, at "DR2 er den begavede samfundskanal med 'vid og bid'. DR2 er en 24 timers samfundskanal, der giver danskerne perspektiv på nyhederne og de væsentligste dagsordener. Her vil man hele døgnet kunne finde et miks af blandt andet nyheder, aktualitet, dokumentar og samfundssatire, ligesom kanalens flagskib ’Deadline’ fortsat vil være at finde på kanalen."


Foto: Steffen Gram bliver nyhedsvært på det nye DR2. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002