Kontakt os 

Hvorfor skal DR bruge licensen til at sende det samme som de kommercielle kanaler
Torsdag 17. januar 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DRs nye ungdomskanal DR3 vil bl.a. vise den amerikanske komedieserie 'Girls'. Dén serie kunne den kommcercielle SBS lige så godt sende, ifølge SBS' informationschef. Eksperter forudser i øvrigt at DR3 får det svært.


DR3 får en meget bred målgruppe - de 15-39 årige, og det bliver ifølge Kirsten Drotner, der forsker i unge og medier på Syddansk Universitet, den største udfordring for den nye kanal.

"De får virkelig problemer med at ramme så bred en målgruppe. Der er rigtig stor forskel på at gå i 10. klasse eller sidde med prioriteter, baghave og 1-2 børn", siger hun til Politiken.

Men, svarer DR3’s kanalchef, Lotte Lindegaard, formålet er snarere at ramme de ungdommelige danskere.

"Jeg er med på, at målgruppen kan forekomme meget bred. Meningen er at give et stærkt public service-tilbud til de yngre seere, som vi lige nu har lidt svært ved at få i tale på de øvrige DR-kanaler, og der vil også være ting, der vil interessere en ungdommelig 50-årig", siger hun.


Kritik fra konkurrenten

Informationschef hos SBS TV Jesper Jürgensen undrer sig over, hvorfor DR skal have sådan en kanal som DR3.

"Vi ser lidt det samme gentage sig, som man så ved DR Mama. De indkøbte serier kunne lige så godt ligge på vores kanaler. Hvorfor skal de have licens for at købe det samme som os andre?", spørger han.

Jesper Jürgensen frygter, at DR3 "skal fiske i samme dam som os, og at priserne på indhold bliver skruet op. Jeg kan godt forstå, at de profilerer sig på egenproduktionerne, men man skal passe på med at klappe begejstret, for vi ved som konkurrent, at de tænker ekstremt kommercielt", siger Jesper Jürgensen til Politiken.

Kanalchef Lotte Lindegaard fra DR 3 kan ikke sige, hvor stor fordelingen mellem danske programmer og indkøb vil blive, men medgiver, at der skal ganske mange indkøb til for at fylde en hel dag med tv.


Foto: Den amerikanske komedieserie 'Girls' skal vises på DR3. Serien, hvor fire unge veninder forsøger at få styr på livet, beskrives som et svar på 'Sex and the City' - men mere intelligent, veloplagt og realistisk iflg. The Telegraph. (Fotocredit: HBO)


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002