Kontakt os


 

'Savnet' - ny serie på TV 2
Torsdag 20. december 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mange voksne danskere har mistet kontakten til en af deres forældre. For nogle af disse mennesker kan spørgsmålet om, hvorfor deres far eller mor er forsvundet, fylde meget. I en nye dokumentarserie 'Savnet', der har premiere på TV 2 torsdag den 3. januar, følges nogle af dem, der leder efter deres forsvundne far eller mor.
De medvirkende i 'Savnet' står over for en skelsættende begivenhed som eksempelvis bryllup, der gør tomrummet af den forsvundne forælder så stort, at de nu skal finde forælderen. For de medvirkende vil have et svar på, hvor deres forældre er, og hvorfor de blev valgt fra, skriver TV 2 i en pressemeddelelse


17-årige Rune søger sin far

I det første program møder seerne 17-årige Rune, der ikke har haft kontakt til sin far, siden han var spæd. Han har altid tænkt meget på faderen, og savnet blev særligt stort, da hans mor døde for fem år siden.

Kort før sin død skrev moderen et brev til Runes far, som hun aldrig nåede at aflevere. Hun havde et stort ønske om, at Rune og faderen skulle genfinde hinanden, inden Rune fyldte 18 år. Her kort før sin 18-års-fødselsdag forsøger Rune at fuldføre det, moderen ikke nåede.

Der venter Rune en stor overraskelse, da han tager på jagt efter sin far i England sammen med sin mormor.

Men Rune har kun få spor: Faderens navn og en adresse på et hus i London. Og der venter Rune en stor overraskelse, da han tager på jagt med sin mormor i England.

TV 2 er med, når de medvirkende foretager de første telefonopkald, opsøger forælderens gamle adresse, og når de selv kontakter detektivbureauer for at få hjælp til at opspore forælderen.


Ikke alle har lyst til at hjælpe

I dokumentarserien fører sporene de medvirkende flere hundrede kilometer væk fra Danmark. Og de medvirkende opdager, at deres forældre bor et helt andet sted, end de havde regnet med – hvis de overhovedet finder dem. For sporene er ikke altid nemme at følge, og det er ikke alle, som har lyst til at hjælpe.

'Savnet' beskriver TV 2 som en lang følelsesmæssig rejse, hvor de medvirkende skal forlige sig med deres fortid og deres bagage – uanset om deres far eller mor vil genoptage kontakten eller ej.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002