Kontakt os


 

Klar til EM-håndbold på TV 2
Onsdag 28. november 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
TV 2 er alene om tv-rettighederne, når EM-slutrunden i håndbold for kvinder spilles fra tirsdag den 4. december kl. 20.15. En EM-slutrunde, hvor det nye danske landshold ikke er uden medaljemuligheder – men det kræver formentlig en sejr i åbningskampen mod Sverige.

"Hvis Danmark får point med over til hovedrunden, kan man absolut godt begynde at snakke om en plads i semifinalen."

Det siger TV 2's håndboldekspert Bent Nyegaard, der fra tirsdag 4. december sidder klar til at kommentere Danmarks kampe ved EM-slutrunden i Serbien sammen med sin faste makker, Thomas Kristensen.

I første omgang gælder det gruppekampene mod Sverige, Frankrig og Makedonien, som bliver spillet hhv. den 4., 6. og 8. december kl. 20.15 på TV 2 og på TV 2 Play. Og netop åbningskampen mod Sverige kan vise sig at blive nøglekampen til videre succes.

"De danske piger har lige besejret svenskerne ved en turnering i Norge, og de slog dem også i OL’s åbningskamp, hvor scenariet var det samme – Danmark skulle vinde. Det skal de også ved EM, og jeg synes absolut, at det ser lovende ud," siger Bent Nyegaard.

Når svenskerbraget er en nøglekamp, er det fordi, Danmark møder EM-favoritterne fra Frankrig i anden kamp, hvor frankmændene er klare favoritter, og så lidt ubekendte Makedonien i den sidste gruppekamp. De vil til gengæld få massiv støtte i det sydlige Serbien.


Stine byder velkommen

Når TV 2 byder seerne velkommen til EM-håndbolden, bliver det i skikkelse af Stine Bjerre Jørgensen, der er vært i EM-studiet.

I studiet vil hun have selskab af Trine Jensen og ikke mindst Anja Andersen, der debuterer som håndboldekspert ved EM.

"Det er altid fantastisk at dække slutrunder, og det giver altid lidt ekstra, når TV 2 er alene om rettighederne. Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde sammen med Trine og Anja i studiet, og så er jeg rigtig spændt på at se det nye hold, når det virkelig gælder. Nu har de sprudlet ved turneringerne i både Aarhus og Norge, og kan de tage den glæde, energi og fight med til EM, tror jeg, at holdet kan komme langt," siger Stine Bjerre Jørgensen, der selv spiller håndbold i 1. divisionsklubben Fredericia HK.


En ubekvem størrelse

Den optimisme deles af håndboldekspert Bent Nyegaard, selv om landstræner Jan Pytlick har sagt farvel til rigtig mange spillere efter sommerens OL.

"Det er et urutineret hold, men de er til gengæld fyldt med optimisme, mod og en fantastisk begejstring. De tør spille, og jeg tror, at de bliver en ubekvem størrelse for alle at spille imod. Og så tror jeg faktisk på, at de trods den manglende rutine har masser af mental styrke – og det kan blive afgørende," siger Bent Nyegaard.

Nøglespillere på det danske landshold er ifølge TV 2's håndboldekspert målvogter Sandra Toft, fløjspiller Ann Grete Nørgaard, stregspiller Susan Thorsgaard, playmakerne Lotte Grigel og Kristina Kristiansen og bagspillerne Louise Burgaard, Line Jørgensen og Stine Jørgensen.

Efter den indledende gruppe parres de tre bedste fra Danmarks gruppe med Norge, Ukraine og Serbien – med mindre, at Tjekkiet snyder et af de tre hold.

Danmarks tre mellemrundekampe spilles den 10., 11. og 13. december, mens semifinalerne skal afgøres lørdag den 15. december – forhåbentlig med dansk deltagelse - og EM-finalen spilles på TV 2 søndag den 16. december kl. 17.00.

TV 2's hovedkanal sender alle Danmarks kampe samt semifinaler og medaljekampe. TV 2 Play sender ikke alene samtlige EM-kampe fra TV 2 og TV 2 Sport - men også de 22 kampe, der ikke vises på tv, kan ses på TV 2 Play.


Foto: Fløjen Ann Grete Nørgaard er en af de mest rutinerede spillere på det nye danske landshold - og dermed også en af de bærende kræfter ved EM. (Fotograf: All Over/TV 2)


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002