Kontakt os


 

Tre nye værter på plads til det nye DR2
Onsdag 28. november 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når det nye DR2 går i luften i 2013, bliver det med flere nye værter i studiet. Tre af de (mere eller mindre) nytilkomne, som seerne vil møde på den nye samfundskanal, er Niels Krause-Kjær, Frederikke Ingemann og Martin Krasnik.


Den konservative, politiske kommentaror Niels Krause-Kjær er 51 år og uddannet journalist. Han blogger i dag for Berlingske, og mange P1-lyttere vil kende ham fra programmet ’Krause på Tværs’. Han er også kendt som spindoktor for de konservative, og han er en - igennem mange år - flittigt anvendt kommentator i tv - bl.a. i i DR2-programmet 'Jersild & Spin' fra 2007 til 2008.

Martin Krasnik er 41 år, jøde, opvokset i Israel, uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet men har også studeret på Hebrew University i Jerusalem. Krasnik er heller ikke ny på DR2. Han var i en årrække vært på 'Deadline', men har siden 2010 været vært på udenrigsmagasinet ’Ellemann-Lykketoft’ på TV 2 News. Han har arbejdet som korrespondent i Israel og i USA. Krasnik har i mange år været tilknyttet Weekendavisen. Nu vender han altså tilbage til DR2.

Den sidste af de nyankomne er Frederikke Ingemann. Hun er ph.d. fra Sorbonne-universitetet i Paris i internationale forhold, og hun har udviklet og været vært på programmet ’Globus Rusland’ på Radio 24syv.


Værtsprofiler i nye roller

”Arbejdet med at tilrettelægge rammer og indhold på det kommende DR2 er i fuld gang på de indre linjer. Derfor er det også glædeligt, at vi allerede nu har sikret os tre skarpe værtsprofiler. De vil hver især - uden tvivl - komme til at sætte deres præg på den nye samfundskanal,” siger DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup.

Nyhedsdirektøren bekræfter, at man forventer at kunne melde flere nye værtsnavne ud i den kommende tid.

Derimod er værtskonstellationerne på de enkelte programmer endnu ikke offentliggjort. Ét er dog sikkert, seerne vil opleve flere af værterne i nye roller. Én af dem er Niels Krause-Kjær.

”Jeg har arbejdet som journalist, forfatter, klummeskribent og radiovært igennem mere end 20 år. Men jobbet som tv-vært bliver helt nyt for mig, og det glæder jeg mig virkelig til at prøve kræfter med. Og så glæder jeg mig først og fremmest til at blive en del af det hold, som skal tegne det nye DR2,” siger Niels Krause-Kjær.


Bruge sig selv aktivt

Ifølge kanalchef Michael Thouber fra DR2 har det især været et kardinalpunkt at rekruttere nogle værter, som er i stand til at bruge sig selv aktivt i værtsrollen, hedder det fra DR.

”Vi har en ambition om, at de stærke værtsprofiler skal tegne de nye DR2-programmer mere, end man har været vant til. Det bliver i højere grad værterne, som bærer de enkelte programmer, og man vil opleve, at den traditionelle værtsrolle bliver udfordret, ” siger kanalchefen og fortsætter:

”DR2 har allerede en række stærke værtsprofiler, og vi er glade for at supplere med tre nye, der alle bidrager med stor personlighed og høj faglighed, som stadig vil være et særkende på det nye DR2”, siger Michael Thouber, der sammen med makkeren Adam Holm står i spidsen for DR2.

Det nye DR2 ruller over skærmen i første kvartal af 2013. Der bliver tale om en 24-timers samfundskanal med løbende nyhedsopdateringer dagen igennem, men også samfundssatire, dokumentarer og kanalens flagskib ’Deadline’, vil fortsat være at finde på kanalen.


Foto: Niels Krause-Kjær, Frederikke Ingemann og Martin Krasnik er værter på DR2, den nye samfundskanal. (Fotograf: Lone Kröning Mogensen)


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002