Kontakt os


 

Honningen var ikke slynget hos Mogens
Onsdag 28. november 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Pressenævnet gav ikke en Orø-borger medhold, efter at han klagede over ’På ø-eventyr med Anne & Anders’, hvor han selv medvirkede. Borgeren havde ellers helt ret. Men DR dækker sig ind under "den redaktionelle frihed", og slipper derfor for påtale fra Pressenævnet.
"Og så noget af den nyslyngede honning nede fra Mogens."

Sådan sagde Anne Hjernøe, da hun i sommer var i gang med at stege rejer i programserien ’På ø-eventyr med Anne & Anders’ på DR2, hvor hun og værten Anders Agger den 25. august besøgte Orø. Sætningen faldt en Orø-borger for brystet, og efter at DR i første omgang afviste hans klage, har Pressenævnet nu set nærmere på den.

”Honningen var rigtig nok slynget hos biavleren Mogens Larsen, men slyngningen foregik i mit væksthus, og derfor burde det ikke have været indikeret, at slyngningen var ”hos Mogens”,” lød det blandt andet fra klageren.

I udsendelsen viste DR korte sekvenser fra hans urtehave. Men det blev aldrig forklaret, hvem han var, og Anne Hjernøe uddybede heller ikke, hvordan klageren relaterede til udsendelsen.

”Den manglende information om person og urtehave har givet anledning til forvirring. Det er synd for interesserede seere, at de ikke får at vide, hvor stedet er, når de besøger Orø,” hed det fra klageren, der mente, at DR skulle have tilsidesat god presseskik.


Den redaktionelle frihed

Pressenævnet giver ham nu ikke ret, skriver DR i dag i en pressemeddelelse.

”DR har ikke overskredet rammerne for den redaktionelle frihed med udsagnet ”noget af den nyslyngede honning nede fra Mogens,” hedder det i afgørelsen.

Her hedder det videre, at da sammenhængen hverken er krænkende eller irrelevant, finder man ikke, at DR med klippet fra urtehaven har tilsidesat god presseskik.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002