Kontakt os


 

TV 2's og DRs top-chefer er optimistiske
Onsdag 14. november 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Både TV 2's adm. direktør Merete Eldrup og DRs generaldiretør Maria Rørbye Rønn er optimistiske og fortrøstningsfulde når det gælder fremtiden for dansk public service-tv. Det kom frem, da de to deltog i en delbat med Anders Stahlschmidt på Fagfestival i Odense.

Der var god optimisme og intet sortsyn, da Merete Eldrup fra TV 2 og Maria Rørbye Rønn fra DR deltog i et interview på Dansk Journalistforbunds Fagfestival i weekenden. Emnet var ellers trusler mod public service tv. Det skriver TV 2 i dag i en pressemeddelelse.

Maria Rørbye Rønn udpegede fragmenteringen af tv-forbruget og økonomien som de umiddelbare trusler mod DRs public service-tv, mens TV 2-direktøren nuancerede synet på truslerne mod DR og TV 2.

"Fragmenteringen af tv-seningen på flere kanaler, brugen af sociale medier og mobiltelefonen samt nye konkurrenter som Netflix og HBO er tilsammen en stor udfordring for os alle, men økonomisk står vi meget forskelligt. DR har en fast, stor licensindtægt og har netop fået flere penge i medieaftalen, mens TV 2 har mistet cirka 150 millioner kroner i reklameindtægter. Der er ikke lyse udsigter for samfundsøkonomien, og vi står med udfordringer på økonomien," sagde Merete Eldrup og fortsatte:

"Jeg er født optimist, og vi spiller aktivt med på nettet, mobilen og TV 2 Play med både live-tv og on demand-tilbud. Jeg glæder mig over, at politikerne stod fast og indførte abonnementsbetaling på TV 2's hovedkanal, for uden abonnementsbetalingen havde public service-kanalen TV 2 ikke været her i dag. Det kan ikke lade sig gøre at finansiere TV 2's programudbud alene via reklameindtægter," sagde Merete Eldrup.

Både hun og Maria Rørbye Rønn vurderede, at der er en bund for, hvor små hovedkanaler bliver – og at flow-tv stadig vil eksistere i mange år.

"Vores fald på hovedkanalen DR1 har gennem årene været markant større end hos TV 2, men den relancering, vi satte i gang for et par måneder siden, har vist, at man kan stoppe nedgangen og endda vokse lidt. Og vi har indtil videre kun haft fokus på DR1's super primetime," sagde Maria Rørbye Rønn.

"Ja, der er en bund. Det viser historien hos DR og signalerne fra Sverige og Norge, og på TV 2 vil vi gøre, hvad vi kan for at bremse sharefaldet på hovedkanalen. Folk vil fortsat gerne samles om fælles tv-oplevelser på hovedkanaler, og der er ikke tale om, at public service-tv er truet. Der er i øvrigt også masser af public service på kanaler som News og Charlie i form af nyheder, aktualitet og dansk musik og underholdning," sagde Merete Eldrup, der også blev spurgt, om hun opfatter DR som 'et skarpere DR', som det har været fremhævet i DRs strategi.

"Nej, det oplever jeg ikke, hvis man dermed tænker mere klassisk public service på DR. Men jeg vil ikke kritisere DR, for jeg forstår godt, at stationen har gjort, som man har gjort på f.eks. DR1's programflade," sagde Merete Eldrup.


Foto: TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup. (Fotograf: Miklos Szabo / TV 2)


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002