Kontakt os


 

Ny DR2 serie: 'Høflighed På 100 Dage'
Fredag 2. november 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Skråt op-fingre i trafikken, ikke noget ”hej” til naboen og samtaler, der konstant bliver afbrudt af mobiltelefonen. Hvor er høfligheden henne? Og kan vi få den tilbage? Det har Thomas Skov Gaardsvig spurgt sig selv om i den nye programserie ’Høflighed På 100 Dage’.

Thomas Skov Gaardsvig er opvokset i den lille midtjyske by Sdr. Felding, men flyttede for nogle år siden til København. Her oplevede han et skift i, hvordan folk opfører sig over for hinanden, og det gav ham ideen til at lave et program om høflighed.

”Jeg var lige flyttet til København og var ude for at handle, hvor en af butiksmedarbejderne kørte ind i mig med gulvvaskeren. Hvis det var sket i Sdr. Felding, var der ingen grænser for, hvor mange undskyldninger og købmandskurve, jeg havde fået. Ham her bad mig bare om at se mig for,” siger Thomas Skov iflg. en pressemeddelelse fra DR. Og fortsætter:

”Jeg kunne mærke, at jeg også selv begyndte at være en smule uhøflig. Jeg dytter også i trafikken med den undskyldning, at jeg har travlt. Men nu skal der andre boller på suppen. Mine boller.”


100 dages høflighed

Det inspirerede Thomas Skov til at sætte mere fokus på høfligheden. I programmet ’Høflighed På 100 Dage’ skal Thomas Skov og andre høflighedsforkæmpere som Peter Lund Madsen, Sebastian Dorset og Christine Feldthaus få danskerne til at blive høflige på 100 dage.

I programserien, der strækker sig over seks afsnit, hænger Thomas Skov blandt andet en seddel op i sin opgang med teksten: 'Her er en god dag. Ta’ én.' Så kan naboerne altså tage en snip af sedlen og få en god dag. Thomas Skov får også lov til at tale ud gennem højttalere til Københavns S-togs-stationer, hvor han beder de ventende mennesker giver sidemanden en hånd eller en krammer.

”Der skal så lidt til nogle gange. Lige at kigge kassedamen i øjnene og sige ”tak” eller spørge hende ved siden af dig på cafeen om, hvad hun er ked af,” siger Thomas Skov.

Hvert afsnit har et tema. I det første sætter Thomas Skov fokus på sin egen høflighed. Herefter vil han højne seernes høflighed, når det kommer til trafikken, mobilbrug, sociale sammenhænge, autoriteter og sidst vil han sørge for, at det bliver videreført og sætte fokus på børnefamilier.

’Høflighed På 100 Dage’ har premiere onsdag den 7. november klokken 20.30 på DR2. De efterfølgende fem onsdage kommer så de næste afsnit – samme tid og sted.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002