Kontakt os 

Ny tv-serie om Region Midtjylland
Torsdag 27. september 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Region Midtjylland er en stor region, der blev skabt af de nu nedlagte Århus og Ringkøbing Amter - samt dele af Vejle og Viborg Amter. Men hvad laver Region Midtjylland egentlig? Hvordan påvirker regionen hverdagen i Midtjylland? Det forsøger en ny tv-serie nu at give svar på.Med sine 19 kommuner er Region Midtjylland efter kommunalreformen i 2007 blevet landets største region.

Nu vil en ny tv-serie forsøge at give svar på, hvad Region Midtjylland laver og hvordan det påvirker livet og hverdagen i området.

I tv-serien 'Planen' kommer man bag om den plan, der styrer udviklingen i Region Midtjylland - Den Regionale Udviklingsplan. Det er en plan, som politikerne har vedtaget i Regionsrådet i Region Midtjylland og som sætter retningslinjerne for udviklingen i hele den store region.

"Region Midtjylland virker for mange midtjyder måske som en lidt fremmed størrelse. For hvad laver de egentlig andet end noget med sygehuse og busser? Sådan tænker mange sikkert. Men faktum er, at regionerne - også efter kommunalreformen - stadig har stor indflydelse på vores liv via regionens og politikernes planer. Derfor er vi dykket ned i den regionale udviklingsplan for at fortælle de historier, der gemmer sig bag planerne og visionerne," siger Søren Højlund Carlsen, der er chef for Mediehus Aarhus, som producerer den nye tv-serie.

Mange historier
Den regionale udviklingsplan styrer udviklingen inden for mange områder. For eksempel uddannelse, klima, transport, kultur, erhverv og mange andre områder, og i tv-serien 'Planen' er der udvalgt en række emner og historier, der konkret illustrerer planens konsekvenser for samarbejdet og udviklingen blandt de 19 kommuner i området.

Det første program handler fx om klimaforandringerne, og om hvordan regionen har udviklet et såkaldt skybrudskort som kommunerne kan bruge. Et andet program handler om uddannelse.

Afsluttes med borgermøde
Serien - der altså hedder 'Planen' - er produceret med støtte fra Region Midtjylland. Den sendes på de digitale kanaler; Kanal Midt-Vest og Kanal Østjylland, samt på Aarhus Lokaltv - ALT på YouSee og på TV Aarhus.

Serien har premiere i morgen aften - fredag den 28. september på Kanal Østjylland kl. 22.00, mens det første afsnit kan ses på Kanal Midt-Vest samme aften kl. 22.30. Fremover sendes 'Planen' hver fredag aften på disse tidspunkter frem til den 13. november, hvor serien afsluttes med et stort direkte tv-transmitteret debat- og borgermøde fra Regionshuset i Viborg.

'Planen' kan også ses via mediehusaarhus.dk og Region Midtjyllands hjemmeside: rm.dk


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002