Kontakt os


 

'Mit Publikum' på DR1
Torsdag 30. august 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Onsdag den 12. september kl. 20.40 lancerer DR1 en ny eksperimenterende programserie – 'Mit publikum', der handler om livets store spørgsmål og udfordrende dilemmaer. I hvert afsnit står en hovedperson overfor en skillvej i livet. Og det sker med et publikum på 30 fremmede personer.

I løbet af fire programmer kommer seerne til at stifte bekendtskab med fire vidt forskellige hovedpersoner – en iværksætter, en fotograf, en hjemløs og en smykkesælger. På trods af deres forskellige baggrunde, har de dog det grundlæggende til fælles at de står ved en skillevej i livet, og ønsker at få hjælp til en livsvigtig beslutning og finde en løsning på deres dilemma.

I tre hele dage følges den 'tvivlende' hovedperson overalt - i tykt og tyndt - af et panel bestående af 30 mennesker, der skal hjælpe hovedpersonen med at træffe det svære valg.

Eksperimentet er ikke blot en udfordring for hovedpersonen, der konstant er omringet af 30 nysgerrige, kritiske og undersøgende fremmede. Også publikum bliver udfordret, når de skal blive enige om, hvilket råd, der er det bedste, oplyser DR.


Visdom i flokken

DR lover, at programserien bliver både morsom, overraskende og rørende. Det bliver fortællingen om 30 personer, der på fire dage skal træffe en livsvigtig beslutning for et andet menneske. I princippet er de mennesker, der medvirker som publikum lige så forskellige og tilfældigt udvalgt, som hvis man havde tømt en bybus for passagerer. Ikke desto mindre er der ofte en overraskende stor kraft i deres evne til at finde ind til kernen af hovedpersonernes dilemmaer – en indbygget visdom i flokken. Og den indsigt som publikum får i hovedpersonernes liv bliver ofte til nogle hjertevarme og rørende råd, der griber én om hjertet.


Værdier til debat

Normalt er vi vant til, at det er eksperter, der løser problemerne for os, men med ’Mit publikum’ ønsker DR1 at give seerne indsigt i, hvordan dilemmaer også kan håndteres på en god, konstruktiv og nuanceret måde af ’rigtige’ mennesker.

Programredaktør Gitte Tækker håber, at programserien vil inspirere mange andre til at gøre det samme, når tv’et er slukket:

"På DR1 vil vi gerne sætte vores værdier og relationer til debat, og det kan vi blandt andet gøre ved at dele, diskutere og udveksle vores dilemmaer med ligestillede. Med ’Mit publikum’ ønsker vi at belyse, at visdom og problemløsning ikke kun ligger i hænderne på eksperter, men også kan findes i flokken af mennesker lige udenfor døren, hvis man tør bede om hjælp," siger redaktør Gitte Tækker.


Iværksætter i dilemma

I det første program den 12. september møder seerne Jesper Thyme, der er en ung iværksætter, som står midt i sit livs dilemma. Han har de sidste tre år knoklet for at etablere sin virksomhed i håb om i sidste ende at kunne leve af det. Men virksomheden er endnu ikke en succes, og Jesper er i tvivl om, hvor længe han skal fortsætte med et liv, som udelukkende handler om hårdt arbejde.

Hans dilemma kompliceres yderligere af, at hans familie har penge i firmaet, og at han derfor føler sig i en klemme.


Foto: Jesper Thyme Rasmussen (siddende forrest længst til højre) er en ung iværksætter, som står midt i sit livs dilemma. I fire dage følger 30 fremmede alle aspekter af hans dagligdag for at finde den bedste løsning til ham. (Fotograf: Jan E. Sørensen)


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002