Kontakt os


 

DR styrker programindholdet
Onsdag 29. august 2012
Af Karsten Jensen
 
Fra den 3. september kan tv-seerne opleve de første af en række nye programmer på DR1. Seerne loves en stærkere nyhedsdækning samt en bred vifte af programtilbud, der stiller skarpt på danskernes holdninger og fordomme og debatterer såvel samfundsmæssige som personlige dilemmaer.

DR1 får nyt liv med det DR kalder en stærkere TV Avis. Derudover kommer der en række nye programmer, hvoraf de første ruller over skærmen allerede i begyndelsen af september. Målet er at være et fælles mødested, hvor danskerne samles om store begivenheder. Nøjagtigt som TV 2 også satser på, der gennem flere år har udnævnt sig selv til "Danmarks største fællskab".

DR1 vil i højere grad end tidligere udfordre på holdninger og fordomme og sætte fokus på samfundsmæssige såvel som personlige dilemmaer.

Styrkelsen af DR1 udspringer af DRs strategi 'Et skarpere DR', og det nye DR1 er det første synlige resultat af udviklingsarbejdet i forbindelse med den samlede omlægning af alle DRs tv-kanaler.

Livtag med dilemmaer
”Et stærkt og modigt DR1 er en hjørnesten i public service. Ambitionen er, at seerne fremover møder et modigt DR1, som udfordrer, sætter holdninger til debat og tager livtag med nogle af de dilemmaer, som mange af os tumler med hver især. Derfor ser jeg frem til at seere kan opleve, hvordan vi først på DR1 - og senere på tværs af vores seks tv-kanaler, vil skabe et endnu mere klart defineret og relevant public service-tilbud,” siger generaldirektør i DR Maria Rørbye Rønn (foto).

Seernes mødested
DR1 vil fremover være kendetegnet ved at samle og engagere befolkningen. Det bliver et mødested, hvor alle kan følge med i Danmark og verden omkring, følge de danske dramaserier, være sammen om de store fælles øjeblikke, men også forholde sig til de svære og pirrende spørgsmål i livet – på både samfundsmæssigt og personligt plan.

”Vi mener, det er væsentligt, at vi får taget debatten om de grundlæggende værdier, som vi deler og måske ikke deler. Det gør vi i nye programmer som: ’Gør Danmark dansk’, ’Mit publikum’, ’Undskyld vi er her’ og ’Hængt ud på forsiden’. Programmerne har alle det fællestræk, at de gerne skulle sætte nogle overvejelser i gang, enten hjemme i stuerne eller over frokosten med kollegerne. Står vores normalitetsbegreber i vejen for et godt liv med handicap? Hvad vil det egentlig sige at være dansk? Og hvilke personlige konsekvenser har det, når man bliver uskyldig dømt af dagspressen? Vi siger ikke, hvad der er rigtigt eller forkert, men vi synes, det er vigtigt, vi får taget debatterne,” siger Lotte Lindegaard, der er kanalchef for DR1.

Programmerne på DR1
De første programmer begynder den 3. september. Her er et udsnit af de programmer, der har premiere inden for de næste par uger

TV Avisen klokken 21.30 – premiere den 3. september
Fra den 3. september sender DR1 den sene TV Avis klokken 21.30 mandag-torsdag. Seerne vil ifløge DR opleve en stærkere nyhedsudsendelse, der er båret af mere faglighed og mere karakter i selskab med et nyt hold af faste værter og korrespondenter.

Gør Danmark dansk – premiere den 3. september
’Gør Danmark dansk’ er et socialt eksperiment, der lægger op til en anderledes debat om integration, kulturforskelle og danskhed. I første afsnit flytter en gruppe etniske danskere og danskere med anden etnisk baggrund ind i et hus sammen. De har vidt forskellige baggrunde. Og så bliver de udfordret på deres indbyrdes fordomme og forskelligheder.

Undskyld vi er her – premiere den 6. september
’Undskyld vi er her’ er en dokumentarserie om tre unge piger med downs syndrom, der lever sammen på et bosted for personer med handicap. Med dette portræt af tre veninder sætter DR1 fokus på en minoritetsgruppe, der langsomt er ved at forsvinde i dagens Danmark.

Hængt ud på forsiden – premiere den 10. september
’Hængt ud på forsiden’ er en journalistisk dokumentarserie, der opsøger hovedpersonerne fra de seneste års forsideskandaler. Seerne møder både skyldige og uskyldige, der er blevet hængt ud i pressen, og har fået deres liv vendt op og ned som konsekvens. Hvordan gik det til, og hvordan ser deres liv ud i dag?

Mit publikum – premiere den 12. september
Livet er fuld af dilemmaer - både privat og på jobbet. 'Mit publikum' giver indsigt i, hvordan dilemmaer kan håndteres på en god, konstruktiv og nuanceret måde. I hvert afsnit er der en person, der står overfor et svært dilemma. I tre dage følges ”den tvivlende” i tykt og tyndt af et panel bestående af 30 mennesker, der skal hjælpe hovedpersonen med at træffe det svære valg.

Jagten på evig ungdom – premiere den 9. oktober
DR følger en gruppe mennesker, der har et fælles ønske om at se yngre ud, mens de forfølger hver deres strategi: Den ene gruppe skal spise sig til et ungt ydre, mens den anden kommer under kniven. Hvem kommer ud på den anden side med det smukkeste ydre (og indre)?

Foto: DR


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002