Kontakt os


 

'Matador' sendes i gammeldags SD-kvalitet
Mandag 20. august 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når DR fra og med lørdag den 8. september - for 7. gang - udsender 'Matador', så bliver det i samme dårlige SD-kvalitet som hidtil. 'Matador' er ellers optaget på 16 mm farvefilm, og ville derfor kunne vises i HD-kvalitet, men det er DR ikke parat til. DR1-chef Lotte Lindegaard siger til tvnyt.com, at det er en meget svær og tidskrævende proces at overspille fra 16 mm-film til HD.

DR har igennem længere tid været i gang med at undersøge, hvordan 'Matador' bedst kan fremtidssikret, fortæller kanalchef for DR1, Lotte Lindegaard, til tvnyt.com.

Den populære tv-serie er optaget på 16 mm farvefilm og ville derfor nemt kunne overføres til HD, og dermed fremstå i en betydeligt bedre kvalitet på nutidens store fladskærme - end hvis serien vises i den gamle og forældede SD-kvalitet.

Så hvorfor gør DR dog ikke det?

Lotte Lindegaard forklarer: "Negativrullerne skal renses, digitaliseres og farvejusteres, og i den forbindelse har vi løbende dialog med nogle dygtige folk, som har forstand på denne svære og tidskrævende proces. I stedet for en hurtig løsning, der kun holder et par år, ønsker vi at opdatere Matador til den bedst mulige opløsning, så den kan opleves og genopleves i mange år frem."

"Derfor er vi desværre ikke parat til at sende Matador i HD i denne omgang. Men vi har sat de bedste kræfter ind på opgaven. For DR er det nemlig meget vigtigt, at resultatet er Matador værdigt, og at seriens unikke kvaliteter bevares," slutter DR1-chefen.

Så måske - når 'Matador' bliver genudsendt 8. gang - vil DR være klar med en HD-version...


To millioner vil se med

På trods af den dårlige tekniske kvalitet, vil masser af danskere garanteret følge med alligevel. Iflg. en undersøgelse som YouGov har lavet for Søndagsavisen vil op mod 2 mio. danskere se med.

Faktisk bliver lysten til at se 'Matador' større, jo flere gange man har set den. Syv ud af ti danskere, der allerede har set serien mere end fire gange, svarer, at de nu er klar til at se den igen.


Foto: I første afsnit af 'Matador' kommer Mads Andersen-Skjern til Korsbæk som handelsrejsende sammen med sønnen Daniel. (Fotograf: Rolf Konow)


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002