Kontakt os


 

Line Gertsen i spidsen for den undersøgende journalistik
Torsdag 5. juli 2012
Af Karsten Jensen
 
I forbindelse med relanceringen af TV-Avisen skifter én af programmets højt profilerede værter rolle.

Line Gertsen skal fremover være ansigtet på den undersøgende journalistik i den sene nyhedsudsendelse som korrespondent.

Den prisbelønnede vært har siden januar 2008 været vært på TV-Avisen 18.30 og 21.00, hvor hun især har gjort sig bemærket for sin kritiske og pågående interviewstil.

Line Gertsen siger i forbindelse med jobskiftet:

”Jeg ser mit nye job som lidt af et drømmejob. Det her job er skræddersyet til mig, fordi det kombinerer mine to spidskompetencer; den dybdeborende journalistik og rollen som formidler af historierne."

Line Gertsen har tidligere stået i spidsen for dagsordensættende undersøgende journalistik. I dokumentaren 'Prostitutionens Bagmænd' gik hun undercover i det farlige prostitutionsmiljø og afslørede med skjult kamera advokater og revisorer, der bistod bagmændene med hvidvask af penge. Og i 2009 afslørede hun, hvordan et vaskeri, der af Integrationsministeriet blev fremhævet som mønstereksempel på god integration, ansatte illegale indvandrere i farlige og underbetalte job; en afsløring, som blev kåret til 'Årets Nyhedshistorie' ved tv-branchens årlige prisfest.

Line Gertsen har også stået bag afsløringer af for eksempel forsvarets fejlindkøb af det førerløse fly 'Tårnfalken' og den danske terrorsag i Sarajevo.

”Jeg er stolt af at arbejde et sted, hvor der stadig er plads til den dagsordensættende og undersøgende journalistik. Mens vores konkurrenter lukker eller minimerer deres gravergrupper, så går DR den modsatte vej,” siger Line Gertsen.

En række korrespondenter
DR Nyheder har i forbindelse med relanceringen af TV-Avisen besluttet at gøre danskerne fortrolige med en række korrespondenter, der hver især har et stofområde, som de rapporterer om. For eksempel er Ask Rostrup korrespondent for det politiske stofområde, Nina Munch-Perrin tiltræder som erhvervskorrespondent, og nu skal Line Gertsen tilsvarende være det for den undersøgende journalistik.

Redaktionschef i DR Nyheder, Sandy French er glad for, at Line Gertsen har takket ja til udfordringen:

"Line Gertsen skal være med til at sætte endnu mere skub på den gravende og afslørende journalistik til gavn for danskerne. Den type journalistik er en særlig prioritet for DR Nyheder, og den vil i fremtiden blive endnu mere synlig med en dedikeret korrespondent. Line er en perfekt kombination af stor faglighed, hvad angår den undersøgende journalistik og evnen til at formidle på meget højt niveau. Vi er helt sikre på, at Lines høje niveau bliver en betydelig styrkelse af den gravende journalistik i DR, og vi glæder os til at hun træder ind i rollen efter sommerferien.

Line Gertsen er 39 år. Hun bor sammen med vært på 'Deadline' på DR2 Nikolaj Sommer og er mor til to børn på 11 og 2 år.

Foto: DR.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002