Kontakt os


 

Igen en zionist i spidsen for DR2
Fredag 29. juni 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fra 2007 til 2011 var det den stærkt kontroversielle zionist, Arne Notkin, der stod i spidsen for DR2. DR2 var i denne periode præget af utallige pro-israelske udsendelser. Nu har DR besluttet at udnævne en ny zionist til kanalchef for DR2, nemlig Adam Holm. Han får følgeskab af kulturkritiker Michael Thouber.

Som kanalchef for DR2 fik Arne Notkin massiv kritik fra journalister, filmfolk og andre mediefolk for bl.a. håndteringen af 'Jagten På De Røde Lejesvende', og for i to år at have forhindret visningen af en Israel-kritisk film på DR2. "Ensidig jødisk-zionistisk politisk censur," var blandt skudsmålene. Notkin er selv jøde, medlem af Mosaisk Trossamfund og tidligere formand for Dansk Zionistforbund. Det kom så vidt, at Notkin truede en kritiker med tæsk.

Mange åndende lettede op, da Notkin stoppede som DR2-chef i slutningen af 2011. Men nu har DR besluttet at udnævne en ny, yderligtgående zionist til at stå i spidsen for DR2 - nemlig studievært på DR2-programmet 'Deadline', Adam Holm.

Adam Holm har gentagne gange gjort sig bemærket ved en helhjertet opbakning til Israel og ikke mindst Israels krig mod Gaza. I 2009 gik Adam Holm dog så meget over stregen i en kronik i Politiken, at han måtte indkassere en påtale fra sin chef i DR. Den amerikansk/jødiske professor og Israel-kritiker Norman Finkelstein har tidligere sagt rent ud, at Adam Holm blot gentog israelsk propaganda.


To mand i spidsen for DR2

Fra 2013 bliver DR2 en 24-timers samfundskanal, og der vil samtidig ske en styrkelse af kanalens aktualitets- og nyhedsprofil. Og udover Adam Holm - bliver det kulturkritiker og strategisk rådgiver Michael Thouber, der skal stå i spidsen for den ny-formaterede kanal. De to tiltræder pr. 1. august.

DRs mediedirektør Gitte Rabøl siger iflg. en pressemeddelelse fra DR: ”Det nye makkerpar er en skarp cocktail. Hver især har Adam og Michael en række stærke kompetencer - og tilsammen vil de være garanter for at fastholde DR2's kvaliteter. Opgaven bliver nemlig at bevare den DR2-ånd, som vi er mange der holder så meget af, og samtidig tilføre den dynamik og puls, der skal kendetegne det nye DR2.”


Vil forandre for at bevare

Michael Thouber siger: ”Vi har ikke bare et professionelt forhold til DR2. Vi elsker DR2 og vil gerne medvirke til at fastholde positionen som en både seværdig og uomgængelig tv-kanal. DR2 står allerede stærkt i medieforbrugernes bevidsthed. Men nogle gange er det nødvendigt at forandre for at bevare. Og vi tror på, at den nye strategi for kanalen er den radikale forandring, der skal til for at bevare DR2-ånden."


Adam Holm og Michael Thouber

DR skriver om de to nye chefer for DR2:

Adam Holm (f. 1969) har stor erfaring med nyheder og aktualitetsbåret tv-produktion og redaktionelt arbejde. Adam har i seks år fungeret som studievært på DR2's nyhedsflagskib 'Deadline', og har også bidraget i en række andre formater i DR, bl.a. tema-udsendelser og 'DR2 Global' fra Mellemøsten og Europa. Adam Holm har en ph.d. i historie fra Københavns Universitet og er fast anmelder ved Weekendavisen. Tidligere har han blandt andet været debatredaktør på Dagbladet Politiken.

Michael Thouber (f. 1971) har erfaring både fra DR og fra det private erhvervsliv. Han kommer fra en stilling som strategisk kommunikationsrådgiver hos brand- og designbureauet e-Types, og har desuden fungeret som deltidsvært på Radio24syv. Michael har tidligere været redaktør og radiovært i DR Kultur fra 2001-2006. Han er uddannet cand.mag. fra Københavns Universitet og har også gennemgået DRs ledelsesuddannelse i Væksthuset. Michael har desuden fungeret som kommentator i DR2-programmerne 'Smagsdommerne', 'Kulturkøbing' og 'Deadline'.


Foto: Michael Thouber og Adam Holm bliver kanalchefer for DR2 fra 1. august 2012. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002