Kontakt os 

TV 2 forbedrer vejrmeldingerne
Onsdag 30. maj 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
TV 2|Vejret begynder nu at varsle farligt vejr til alle danskere på vejret.tv2.dk og i vejrudsigterne på tv. Det sker helt ned på kommuneniveau.
TV 2|Vejret lancerer nu "Varselsvejret," som er varsling af farligt vejr til alle danskere på vejret.tv2.dk samt på TV 2 og TV 2 News.

TV 2s vejrcenter har igennem de sidste to år udviklet et nyt og detaljeret varslingssystem, som varsler alle former for farligt vejr helt ned på kommuneniveau.

Brugeren/seeren præsenteres for et Danmarkskort opdelt i kommuner, og meteorologerne styrer selv, hvilke kommuner der skal have tændt for et varsel samt kategorien af varslet. Ved klik på Danmarkskortet får man navn på kommunen, varselsniveau, type og tidsramme og ligeledes et link til mere information.

"Vi har taget udgangspunkt i den enkelte danskers behov, da vi udviklede 'Varselsvejret'," siger redaktionschef på TV 2|Vejret Peter Tanev, og fortsætter:

"Det er vores erfaring, at folk er interesserede i at få at vide, om vejret vil påvirke deres gøren og laden, og om de fx lige skal løfte ting op fra kældergulvet, hvis vi varsler skybrud eller hive stikket ud til computeren med alle feriebillederne, hvis vi varsler torden og lyn. Så det er vinklen på vores varsler – at de altid føles vedkommende for den enkelte dansker.

Let og forståeligt
Varslingssystemet er lavet helt enkelt, så det er let forståeligt. Varselsfarverne gul, orange og rød samt risikofarven limegrøn skal give et hurtigt overblik over, hvor der varsles hvilket vejr. Varslingskriterierne er udformet på baggrund af TV 2|Vejrets erfaringer og analyser af historiske vejrsituationer.

"Varslerne laves på baggrund af vores WRF vejrmodel (Weather Research and Forecasting, /red.) og vores løbende vurderinger af den aktuelle vejrsituation. På den måde kan vi hurtigt advare folk, hvis vejret vil vise tænder på en måde, som kan være potentielt farligt og ødelæggende," siger meteorolog Andreas Nyholm, som er ansvarlig for 'Varselsvejret'.

Igennem det sidste år har TV 2's vejrcenter varslet farligt vejr til flere store eksterne samarbejdspartnere og deres kunder, og verificeringen af de udsendte varsler har været meget tilfredsstillende.

Nu glæder hele holdet af meteorologer på TV 2|Vejret sig over også at kunne give detaljerede og bedre vejrvarsler til alle danskere.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002