Kontakt os


 

Børsen kritiserer TV 2's økonomi-dækning
Fredag 27. april 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
På TV 2’s økonomiske redaktion mener man tilsyneladende, at skat er kedeligt, effektiviseringer er umulige, og at seerne helst ikke skal have noget at vide om regeringens nye byrder. Dagbladet Børsen skyder i dag i avisens leder med skarpt mod især TV 2’s finansredaktør Ole Krohn, der beskyldes for at være stærkt politiserende. Kritikken kommer bl.a. på baggrund af Ole Krohns debat på Facebook med Cepos-direktør Martin Ågerup.
Samtidigt med at danske lønmodtagere har været tilbageholdende og accepteret moderate lønstigninger, så har SRSF-regeringen ’belønnet’ befolkningen med nye skatte- og afgiftsstigninger. Konsekvensen er at arbejdsomme familier – i en tid med stagnerende realløn - skal betale mere til statskassen.

Det mest påfaldende er regeringens og pressens reaktioner, skriver Børsen i dag i sin leder.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) er blevet spurgt, hvor meget de øgede skatter og afgifter i 2012 betød for de forskellige familier. Men i stedet for at svare, kom ministeren med en liste over “det forbedrede serviceniveau” i den offentlige sektor opgjort på familietype.

En opgørelse som iflg. Børsen er mere spin end seriøst arbejde.

Flere medier valgte at viderebringe opgørelsen over de nye belastninger på familierne. En vigtig serviceoplysning til borgerne om deres privatøkonomi, mener Børsen.

”Men TV 2 svigtede ved sit fravær,” konstaterer Børsen og finder forklaringen på Facebook.

Avisen henviser til en ”ganske morsom diskussion” på Facebook mellem tænketanken Cepos’ direktør Martin Ågerup og TV 2’s finansredaktør Ole Krohn.

“Gaaab. Har I ikke andet end den skattedagsorden. Kedelig, endimensionelt,” skrev TV2-redaktøren om de nye tal. Han mente, at de nye afgifter var gode og adfærdsregulerende – og at den eneste skattepolitik, der gav mening, var skatteomlægninger. Ikke noget med at effektivisere sig til lavere skattebyrder.

“Effektiviseringerne af den offentlige sektor skal først og fremmest bruges til at stoppe hullerne i velfærdssamfundet,” skrev Ole Krohn og fortsatte:

“Man kan sagtens stigmatisere hele befolkningsgrupper som sygeplejersker eller sosu-assistenter som Cepos prøver i dag. Men det bliver det ikke mere sympatisk/rigtigt af.”

Børsens leder slutter: ”Ethvert medie må prioritere, som det har lyst. Det er bare tankevækkende at få indblik i, hvordan prioriteringen foregår på TV2’s økonomiske redaktion: Skat er kedelig. Effektiviseringer er umulige. Og folk skal helst ikke vide noget om regeringens nye byrder.”


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002