Kontakt os


 

’Smagsdommerne’ ikke velkomne
på Østre Gasværk

Torsdag 26. april 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Skuespillerne i stykket ’Dæmoner’ har bedt anmelderne fra DR2-programmet ’Smagsdommerne’ om at holde sig langt væk. De er ikke velkomne på Østre Gasværk. Skuespiller Peter Oliver Hansen, der spiller med i ’Dæmoner’, forklarer, at det er fordi ’Smagsdommernes’ anmeldelser er for usaglige, overfladiske og unødvendigt grove. Teaterchef på Østre Gasværk, Pia Jette Hansen, bakker op om skuespillernes boykot af ’Smagsdommerne’.

”Mange af dem som anmelder teater i Smagsdommerne har ingen kærlighed til genren, fordi de beskæftiger sig med noget helt andet til hverdag. Deres kritik er ikke konstruktiv, men snarere usaglig og overfladisk. Derfor har vi valgt at sige nej tak til at blive anmeldt,” forklarer Peter Oliver Hansen til DR Kultur.

Hos DR2’s ’Smagsdommerne’ ærgrer vært Adrian Lloyd Hughes sig over skuespillernes beslutning:

”Jeg synes ikke, at ’Smagsdommerne’ er usaglige, og det ærgrer mig da, at vi ikke må komme ud og se stykket. Men vi accepterer deres beslutning. Dels fordi vi ikke vil starte en krig mellem dem og os, men også fordi vi ikke ville kunne skaffe de billeder og den lyd, som vi har brug for i programmet, når skuespillerne ikke vil deltage,” forklarer Adrian Lloyd Hughes til DR Kultur.

Peter Oliver Hansen siger, at skuespillerne ikke har planer om at udelukke andre anmeldere end ’Smagsdommerne’.

Teaterchef på Østre Gasværk, Pia Jette Hansen, siger til DR Kultur, at det er helt i orden, når anmelderne på ’Smagsdommerne’ er forment adgang til teaterforestillingen ’Dæmoner’.

”Jeg synes, det var en klog beslutning skuespillerne på ’Dæmoner’ traf, fordi ’Smagsdommerne’ har denne her meget specielle anmelderstil. Og jeg synes ikke, der går noget af os som teater ved ikke at blive anmeldt i programmet. Men det er ikke en principiel beslutning fra Østre Gasværks side, og jeg er sikker på, at der kommer andre hold af skuespillere, som gerne vil anmeldes i ’Smagsdommerne’, siger Pia Jette Hansen.


Foto: Vært på DR2-programmet 'Smagsdommerne' er Adrian Lloyd Hughes. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002